Música

Obituari

Mor als 79 anys Christine McVie, cantant de Fleetwood Mac

La també teclista i compositora del grup de pop britànic dels 60 i 70 ha mort després d’una “curta malaltia”

Va ser la compositora d’èxits com ‘Little Lies’, ‘Everywhere’ i ‘Don’t Stop’

La britànica Christine McVie, vocalista i teclista de la banda de rock Fleetwood Mac, ha mort avui després de patir una “curta malaltia”, segons ha anunciat la seva família en un comunicat. L’artista, que es va retirar el 1998, però va tornar a unir-se al grup el 2014, ha mort “en pau” en un hospital aquest matí acompanyada dels seus familiars, segons la nota publicada a la seva pàgina oficial de Facebook.

Els seus companys de Fleetwood Mac han expressat el seu dolor per la mort de McVie, compositora d’èxits com Little Lies, Everywhere i Don’t Stop. “No hi ha paraules per descriure la nostra tristesa” després de la mort d’una artista “veritablement única, especial i amb un talent més enllà de tota mesura”, va afirmar la banda a Twitter. “Ella va ser la millor música amb què qualsevol hauria pogut comptar en una banda i la millor amiga que algú podria haver tingut a la seva vida. Vam ser realment afortunats d’haver compartit la vida amb ella”, continua el comunicat.

El grup, format a Londres el 1967 pel vocalista i guitarrista Peter Green, el pianista i vocalista Jeremy Spencer, el bateria Mick Fleetwood i el baixista Bob Brunning, va expressar el seu agraïment pels “fantàstics records” que ha deixat darrere seu McVie.

Nascuda sota el nom de Christine Perfect, l’artista va canviar el seu cognom quan es va casar amb el baixista John McVie, que es va unir a Fleetwood Mac després d’haver passat pel grup John Mayall and the Bluesbreakers. Christine McVie, que també va fer una breu carrera en solitari, té un lloc al Saló de la Fama del Rock.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda