Música

música

La Pegatina, Andrea Motis, The Tyets i La Nau, premis ARC 2022

La Balkan Paradise Orchestra, la Festa Major de Lleida i el Festival Jardins de Pedralbes també han estat reconeguts a la gala de Lleida

La Pegatina, Andrea Motis, la Balkan Paradise Orchestra, The Tyets i La Nau han estat els principals guardonats de la vintena edició dels premis ARC de la indústria musical del directe, que s’han atorgat en una gala aquesta nit a Lleida. La Pegatina ha guanyat el premi de millor gira d’artista d’autoria pròpia, la Balkan Paradise Orchestra ha aconseguit el guardó a la millor gira internacional i Andrea Motis ha estat guardonada com a millor gira d’artista o grup de jazz.

Els premis a les millors programacions musicals se’ls han emportat el Festival Jardins de Pedralbes i La Nau. En una gala que per primer cop s’ha celebrat fora de Barcelona, en concret a la Llotja de Lleida, també ha estat distingida la programació de la Festa Major de Maig d’aquesta ciutat. En l’apartat a l’artista o grup revelació, hi ha hagut un empat entre La Fúmiga i The Tyets. Els Premis ARC d’aquest any han comptat amb 43 nominats.

El premi a la millor gira de grup de versions o tributs ha estat per a Pelukass. D’altra banda, La Principal de la Bisbal ha estat escollida dins de la categoria d’orquestra o grup de ball i Reggae per Xics com a millor gira d’artista o grup per públic infantil o familiar. Els Premis ARC també han guardonat Esteban Linés per tota una trajectòria professional dins del periodisme musical.

La gala s’ha celebrat al teatre de la Llotja de Lleida i ha estat presentada per Ferran Aixalà. Segons l’organització, el canvi de seu s’ha fet amb la voluntat d’impulsar la descentralització i l’equiparació cultural del territori, així com per garantir a tota la societat l’accés per igual a la cultura. Durant la gala hi ha hagut actuacions de Macaco i Ebri Knight, i de nous talents de l’escena musical com Julieta i els lleidatans Sexenni.

Els Premis ARC arriben al seu 20è aniversari amb l’objectiu de continuar recolzant i promovent l’autoria i la creació musical feta a Catalunya i reconèixer els mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com dels mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada.

Enguany, com a novetat, s’ha promogut de forma paral·lela als premis la 1a Jornada de Treball ProARC 2022 que ha esdevingut un punt de trobada entre els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l’administració pública local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS