Música

Mor Tom Verlaine, guitarrista i líder del grup de punk Television

Després de la dissolució de la banda, el músic va continuar la carrera en solitari i va publicar vuit àlbums

El líder i guitarrista del grup novaiorquès de música punk Television Tom Verlaine ha mort als 73 anys, segons han informat mitjans locals.

La mort ha estat anunciada per la filla de Patti Smith, que només va especificar que havia mort després d’una “breu malaltia”, segons informa el diari The New York Times.

Verlaine va fundar a Nova Rok al costat de Richard Meyers, més tard conegut com a Richard Hell, la banda Neon Boys, que el 1973 es convertiria en Television, grup que publicaria dos discos: Marquee Moon i Adventure, abans de dissoldre’s.

En aquells primers anys dels 70, Television va ser un dels grups que va actuar a la sala de concerts de Manhattan CBGB, on també van saltar a l’escenari The Ramones, Patti Smith i Talking Heads.

Després de trencar-se el grup, Verlaine va continuar la carrera en solitari i el 1979 va publicar Kingdom Come, el primer dels vuits treballs que faria en solitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia