Cinema

La Macca posa el focus en el món creatiu dels videojocs

En la 23a edició, que se celebrarà els dies 4 i 5 de febrer, es presentarà el videojoc ‘Frank and Drake’ i es faran xerrades temàtiques

Dissabte s’organitzarà la 19a edició del concurs Correcurts

La indústria del videojoc lidera la facturació de les arts audiovisuals i no són pocs els creadors gràfics que han trobat en aquest àmbit un lloc on posar el seu servei a la creació artística. També de fa temps, els videojocs donen peu a adaptacions de cinema i sèries que acaparen l’atenció mediàtica, com és el cas de les estrenes recents de The last of us i Arcane. La Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva, la Macca, que celebrarà dissabte i diumenge la 23a edició, ha decidit posar el focus en el món dels videojocs i en especial en el treball artístic que contenen, reivindicant-ne l’interès com a artefacte cultural.

Així, la primera jornada, que tindrà lloc dissabte a l’auditori de la Sala Galà (16 h), ja començarà amb la presentació de l’estudi català Appnormals del seu videojoc Frank and Drake, una aventura gràfica creada amb rotoscòpia, una tècnica d’animació que també s’ha utilitzat en pel·lícules i sèries. Per la seva part, la divulgadora Mariona Borrull oferirà una xerrada sobre les relacions bidireccionals entre cinema i videojoc i el periodista Marc Vilajosana tractarà la influència del videojoc del referencial Studio Ghibli, creadors de clàssics com El meu veí Totoro i La princesa Mononoke. També es projectarà una mostra de les millors produccions de la indústria catalana, amb el treball que el col·lectiu UniversG8co va realitzar per a l’exposició Nova Pantalla del Palau Robert.

Com cada any, es faran projeccions per a la mainada d’El meu primer festival, concretament dues sessions, amb una selecció de curtmetratges per a majors de dos anys i de set anys, respectivament (dissabte, a la sala Centre Recreatiu, a les 16.30 h i 18 h). I, és clar, fidel a la citat s’ha convocat també la dinovena edició del gran clàssic de la Macca, el Correcurts, en què amb tan sols 24 hores els equips de rodatge participants hauran de filmar en localitzacions del poble una obra que contingui un objecte sorpresa que es donarà a conèixer al matí. La projecció i entrega de premis es podrà seguir de manera presencial i en streaming a través del canal de Youtube del Cineclub VuitiMig, organitzadors de la mostra, i al web www.cassa.cat/maccadirecte .

Pel que fa al premi Domènec Torrent i Gelmà, s’entregarà enguany a l’ànima de la sala de cinema Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp, Josep M. Vallès Badia, que també té un museu del cinema format per la seva col·lecció.

La programació de la Macca inclou altres activitats, com L’hora del Conte, en col·laboració amb la biblioteca de Cassà, en aquesta ocasió amb Chomón per a la Mainada, amb Artur Díaz (dissabte, 11 h). I el diumenge es podrà participar un cop més al taller d’animació amb stop-motion (Sala Galà, 11 h).

LES XIFRES

19
edicions s’han organitzat del concurs Correcurts, un format de rodatge en 24hores que ha fet escola.
23
edicions fa que se celebra La Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva, la Macca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia