Cinema

Banyoles dedica un cicle als seus cineastes

Lacuesta, Serra i Farnarier centren el cicle ‘Cinc cèntims de creació local’

No deixa de ser curiós que dos dels cineastes més premiats i amb més projecció internacional sorgits a Catalunya en els últims anys hagin nascut o estiguin vinculats a Banyoles. Parlem d’Albert Serra i Isaki Lacuesta –a més, tots dos va néixer en un any tan significatiu com el 1975–, que seran dos dels protagonistes de la quarta edició del cicle Cinc cèntims de creació local, organitzat per la biblioteca de Banyoles i centrat en aquesta ocasió en el cinema, sota la coordinació dels crítics Josep Mir i Pep Prieto. El cicle, presentat ahir pel regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, i la directora de la biblioteca, Eva Martí, comença avui a l’auditori de l’Ateneu de Banyoles i inclourà una desena d’activitats, amb col·loquis i projeccions, per analitzar l’obra de set cineastes banyolins.

Lacuesta protagonitzarà avui la sessió inaugural juntament amb la seva companya, la guionista i realitzadora Isa Campo (20 h), i el cicle continuarà el dimarts 7 de febrer amb Christophe Farnarier, realitzador francès establert al Pla de l’Estany, que mantindrà una conversa amb la periodista Maria Rovira i la investigadora cultural Íngrid Guardiola, directora del Bòlit.

El dimarts 14 de febrer, la productora i actriu Montse Triola, col·laboradora d’Albert Serra, parlarà sobre l’obra d’aquest cineasta banyolí amb els crítics i professors de cinema Àngel Quintana i Imma Merino, enmig de l’impacte internacional que ha tingut, especialment a l’Estat francès, el seu film Pacifiction. Per acabar tindrà lloc un col·loqui entre els realitzadors Miquel Casadevall, Francesc Font, Xavier Pérez i Juli Suárez, el 21 de febrer.

Paral·lelament es projectaran els dijous alguns dels treballs dels cineastes del cicle: aquest dijous, 2 de febrer, es podrà veure Murieron por encima de sus posibilidades, d’Isaki Lacuesta; el dia 9, La primavera, de Christophe Farnarier, i el dia 16, Liberté, d’Albert Serra. El cicle es tancarà amb les projeccions de Carnaval de Cap Verd i Boi Bumbá, el Festival Folklòric de Parintins d’Amazònia, Brasil, de Miquel Casadevall, el 23 de febrer; El quadern autotèlic, de Francesc Font, el 28 de febrer, i Odradek, de Juli Suárez, el 2 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia