Música

Toni Beiro dedica una cançó a les ‘Heroïnes’ del FC Barcelona femení

Ja havia fet una cançó per a l’equip de l’era Guardiola (‘La simfonia perfecta’) i una altra per a Messi (‘El petit més gran’)

El 4 de març actuarà a La Mirona

“Lluitadores que han anat omplint el camp / És una inspiració, per a petits i grans / Heroïnes que davant l’adversitat / Es van anar forjant, sempre a cada pas.” Aquesta és la tornada d’Heroïnes, la cançó que el cantant i compositor garrotxí Toni Beiro, instal·lat a Celrà, ha dedicat a les jugadores de la secció de futbol femení del FC Barcelona. Beiro hi lloa la seva qualitat tècnica i la “netedat i puresa” que es respira en l’ambient durant els seus partits, “amb honor i amb esportivitat”, com subratlla la lletra d’aquesta cançó plena d’energia i vitalitat.

“En realitat, la cançó vol anar més enllà de l’àmbit esportiu i parla d’igualtat i de l’empoderament de les dones a la societat en general, és molt feminista”, explica Beiro, que li va fer arribar la cançó fa uns mesos a Xavier Puig, responsable del futbol femení dins l’actual directiva del Barça. “La cançó li va encantar i em va convidar l’agost passat a la llotja presidencial de l’estadi Johan Cruyff a veure el partit del Gamper i la presentació de les jugadores”, explica el músic, que té previst presentar la cançó a l’esmentat estadi en una data encara no concretada. De moment, la cançó està tenint una molt bona rebuda a les xarxes i també sonarà en directe en el concert que Toni Beiro oferirà amb la seva banda el dissabte 4 de març, a la sala La Mirona de Salt, per presentar el seu últim disc, l’EP Sobrenatural , publicat l’any passat.

Heroïnes no és la primera cançó de Beiro inspirada en el món del futbol i, més concretament, en el Barça: fa més d’una dècada ja va dedicar La simfonia perfecta a l’equip masculí, concretament al de l’era Guardiola, i també va cantar les virtuts de Messi en un tema titulat El petit més gran, el single més escoltat de Toni Beiro a plataformes com ara Spotify.

Heroïnes és una cançó arranjada, produïda i gravada íntegrament per Beiro, que hi toca tots els instruments. La gravació es va portar a terme entre el seu propi estudi, La Cabina Productions, i el Soundclub Studio de Lluís Costa, a Salt. Jordi Cristau es va encarregar de la mescla i la masterització, al Groove Temple Studio de Figueres.

Toni Beiro ja ha fet dues dècades de trajectòria en solitari, amb discos com ara Indomable, Hijos de un mundo hostil, Utopías coloristas i Enmig del no-res, sempre al seu aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia