Patrimoni

TRADICIONS

La processó de Divendres Sant a Girona, amb una nova escena

La processó del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies centraran la Setmana Santa a Girona

Aquesta serà la segona edició sense bisbe, després de la mort Francesc Pardo

“Un any més la ciutat es prepara per gaudir d’una Setmana Santa rica en el seu conjunt com a patrimoni cultural i religiós. Moments de retrobaments familiars i també d’acollida pels que vénen a visitar la nostra ciutat”, ha ressaltat la regidora de Ciutadania, Participació i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Maria Àngels Cedacers i Hervàs, qui ha agraït “l’esforç de la Junta de Confraries i de les dotze confraries que en formen part, així com de totes les voluntàries, voluntaris i entitats que fan que aquesta tradició es mantingui viva i es pugui realitzar any rere any”. Aquesta serà la segona Setmana Santa sense bisbe, després que morís Francesc Pardo el 31 de març de l’any passat .

El tret de sortida a la Setmana Santa serà el dijous dia 30 de març amb el pregó inaugural, que tindrà lloc a les 19.30 h a l’Auditori Josep Irla de la Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. Aquest any, anirà a càrrec del professor de filosofia i director de l’Institut Salvador Espriu de Salt, Xavier Serra i Besalú, i comptarà amb la intervenció musical del Quartet Victòria.

El dissabte de la mateixa setmana, dia 1 d’abril, arrencaran les visites a la tradicional Exposanta, que s’ubicarà a l’església de la Mare de Déu dels Dolors. La mostra s’inaugurarà el dia abans, divendres 31 de març, a les 21 h, i quedarà oberta al públic fins al dijous 6 d’abril, de les 11 h a les 13.30 h i de les 17 h a les 20 h.

L’acte principal de la Setmana Santa serà un any més la processó del Sant Enterrament el dia 7 d’abril, el Divendres Sant, amb inici a les 21 h des de les escales de la Catedral i final al mateix lloc, aproximadament cap a les 23 h. A la processó hi participaran les 12 confraries de la ciutat que formen la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona. Durant el recorregut, a la plaça del Vi s’hi ubicarà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquest any, l’esdeveniment incorporarà una nova escena, La Trobada, que es farà al final de la processó. La idea va néixer el 2014, quan els gironins Josep Tarrés, Max Varés i Ramon Boix van proposar una trobada entre la Mare de Déu que sortia dels Dolors i el Crist que sortia de la basílica de Sant Feliu. Es tractava d’un acte preliminar de la processó que donava lloc al començament de l’activitat. Enguany, la Junta de Confraries ha volgut reprendre la idea d’aquesta trobada, reelaborant-la i ubicant-la al final de la processó, just abans que el Crist pugi les escales de la Catedral només amb el redoblament de tambors dels Manaies, donant-li el sentit de la Mare de Déu al peu de la Creu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona