Arts escèniques

TEATRE

El públic ha tornat al teatre, un 9% més que abans de la covid

Eufòria perquè les sales de Barcelona han aconseguit millorar les darreres dades d’abans de la pandèmia: un 9% d’increment respecte a la temporada prepandèmica. Si l’any passat es va considerar un dels més baixos en ocupació i assistència (conseqüència de la desconfiança per la pandèmia), ara es respira cert optimisme amb el retorn de les vendes anticipades, els èxits a les taquilles i una situació de millora de les condicions laborals per a artistes i tècnics, gràcies al reconeixement de la situació d’intermitència per l’entrada en vigor de l’estatut de l’artista. Ahir va ser el Dia Mundial del Teatre, un dels més optimistes de la dècada. Tot i això, continuen reclamant la recuperació de les gires –no s’han recuperat des de la crisi del 2012– i que l’increment en cultura arribi “a un mínim del 2%”, com reivindicava Ivan Benet en el manifest d’abast català.

Ahir al migdia, en un acte amenitzat per Jordi Vidal, es van anunciar les millores del sector i es va insinuar la necessitat d’aprovar el pla integral del teatre, que fa anys que espera a ser desenvolupat pel Departament de Cultura. La consellera, al davant dels representants de l’ICEC, així com autoritats municipals i de la Diputació, va compartir la bona notícia de la salut teatral en una acció amb bona part del sector de les arts escèniques omplint la Sala Beckett.

L’increment de públic respecte a la temporada passada –anòmala, encara– és del 21%. També hi ha un increment del preu mitjà de l’entrada, possiblement perquè les sales no han necessitat persuadir tant el públic amb la reducció del preu de les entrades –més enllà dels abonaments i descomptes habituals–, intueix la presidenta d’Adetca, Isabel Vidal. També és cert que hi ha espectacles que estan aconseguint ocupacions històriques amb uns preus elevats que arriben a modificar la mitjana total en poc més d’un euro per localitat.

Els empresaris del teatre (Adetca) i els artistes (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, AADPC) organitzen des de fa anys activitats a l’entorn del Dia Mundial del Teatre Familiar (20 de març), fins ahir. Els actes es completen amb els Premis de la Crítica, que es lliuraran dilluns vinent en una nova festa al Romea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia