Cultura

La nova i la vella Cançó a '50 +'

Membres de la Nova Cançó s'emparellen amb els cantants més joves en un concert multigeneracional

La nova i la vella cançó, o la nova i la novíssima cançó o la Nova Cançó i els cantants més actuals. Tant és quin nom els posem, però dues generacions de cantautors catalans s'uneixen en un espectacle que han titulat 50 +, en homenatge als 50 anys del naixement de la Nova Cançó. La iniciativa consisteix a formar parelles entre un cantant de la Nova Cançó i un de més jove, i els catorze que s'hi han prestat prometen imbuir-se de l'esperit de l'altre. Són Maria del Mar Bonet i Roger Mas, Marina Rossell i David Carabén (Mishima), Quico Pi de la Serra i Carles Sanjosé (Sanjosex), Joan Isaac i Jaume Pla (Mazoni), Jaume Arnella i Carles Belda, Núria Feliu i Sílvia Pérez Cruz, i Sisa i Joan Garriga (La Troba Kung-Fú).

Produït pels auditoris de Sant Cugat, Granollers i Barcelona, on es faran els concerts els dies 14, 15 i 16 de maig respectivament, i amb direcció artística d'Albert Puig i direcció musical de Raül Fernández (Refree), la iniciativa ha nascut de la revista Enderrock i No Sonores amb la idea de reunir entre el públic "avis, pares i nens perquè uns i altres coneguin les cançons que es feien fa anys i les que estan triomfant actualment", apuntava ahir Puig en la presentació a L'Auditori de Barcelona.

Els cantants interpretaran les seves pròpies cançons i la parella s'hi incorporarà vocalment o de manera instrumental. Per això "s'ha intentat trobar punts en comú en cadascú d'ells", assegurava Puig.

Joan Isaac va destacar que la iniciativa era "un exemple de normalitat en un país en què semblava que, als anys 80, amb el sorgiment del rock, no podien coexistir dos estils diferents". Isaac va destacar la "meravellosa manera d'escriure, amb textos d'un gran gruix literari" del seu company de viatge, Jaume Pla. L'autor de Que tramposa és la nit també va valorar molt positivament el fet que s'hagi recuperat el respecte pels grans que es va obviar en l'època del Rock Català i va assegurar que "un músic ha de saber qui té al costat però també mirar enrere".

Nous horitzons
I si per a Jaume Arnella, "acostumat a anar sol", diu, l'experiència amb Belda l'acosta a una nova sensibilitat de les seves cançons encara que comparteixen el gust per la cançó tradicional, Quico Pi de la Serra reconeix que mentre que ell fa cançó urbana Sanjosex es decanta per la cançó rural tot i compartir el gust per la ironia.

Pel que fa a la resta de parelles, moltes ja havien col·laborat, com Carabén, que havia comptat amb la veu de Marina Rossell, o Roger Mas, que va demanar emparellar-se amb Maria del Mar Bonet, i fins i tot Núria Feliu, que es declara admiradora de la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona