Cultura

RAC1, 'La nit al dia', Icat FM i Guifi.net, premi nacional mitjans comunicació

El jurat dels Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions han premiat l'emissora de ràdio RAC1, a l'informatiu de TV3 La nit al dia, de Mònica Terribas, a la web d'Icat FM, a la xarxa de telecomunicacions Guifi.net i a la periodista Francina Boris.

Segons un comunicat del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, el jurat dels premis ha destacat de RAC1 que és "la primera proposta de radiodifusió comercial del país amb èxit d'audiència, viabilitat econòmica i ús de la llengua catalana al cent per cent".

Pel que fa a l'apartat televisiu, el programa de TV3 La nit al dia ha estat guardonat per haver esdevingut "un informatiu de referència", mentre que en el que a Internet es refereix el jurat ha destacat la premiada Icat FM com "una de les renovacions més encertades del paisatge comunicatiu català recent".
D'una altra banda, el jurat dels premis ha seleccionat Guifi.net com la millor iniciativa en matèria de telecomunicacions per ser "una xarxa de telecomunicacions oberta, de banda ampla i neutral, que ha aconseguit prestacions d'alt nivell a baix cost".

Finalment, el jurat dels Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions ha concedit una menció d'honor a la periodista Francina Boris per la seva dilatada trajectòria professional. Boris va ser, amb 14 anys, la primera veu femenina de Ràdio Girona i des de principis de la dècada dels quaranta va realitzar el programa Nostra Dansa, que va presentar durant 64 anys i que va ser probablement el primer programa que va utilitzar el català en la ràdio catalana de la postguerra.

Els Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions estan dotats cadascun d'ells amb 15.000 euros, excepte la menció honorífica, que no té assignació econòmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú