cultura

Neix a Girona el Festi.dok

Un festival de cinema documental pels drets humans i la pau. Aquest és l'objectiu de l'anomenat Festi.dok, que és impulsat per l'entitat Imatges per la Solidaritat i que es portarà a terme del 23 al 25 de setembre a Parlavà i Girona.

En la primera sessió, el dia 23 al pavelló poliesportiu de Parlavà, es presentarà el documental Sicko, de Michael Moore, en què es denuncia el sistema sanitari dels Estats Units, que deixa sense cobertura uns 50 milions de persones. El dia 24 es farà una sessió de cinema a la fresca a la plaça de la Constitució de Girona, on es podran veure els documentals Crims invisibles, de Wim Wenders; Bona nit, Ouma, de Fernando León de Aranoa, i El somni de Bianca, de Mariano Barroso. Com a cloenda, el dia 25, el festival es traslladarà al centre cívic de Taialà, amb un passi d'arxius audiovisuals desclassificats del Pentàgon que mostren la realitat més crua de la guerra a l'Iraq, i dos documentals més.

Juli Suàrez, d'Imatges per la Solidaritat, va explicar ahir que la intenció és que aquest festival sigui anual, i es vol impulsar un concurs internacional de curtmetratges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.