cultura

L'Institut Jean Vigo convida Bernadette Lafont

L'actriu presenciarà divendres la projecció de dos film rodats a la Catalunya del Nord en què va ser protagonista

En l'ocasió de la sortida del llibre de Jean-Noël Grando Cent ans de cinéma en Pyrénées-Orientales. Histoires et secrets de tournages (edicions Mare Nostrum, 2010), l'Institut Jean Vigo rebrà l'actriu Bernadette Lafont aquest divendres a Perpinyà en el marc dels Amics del Cinema.

Actriu destacada de la Nouvelle Vague, Bernadette Lafont va rodar dos films a la Catalunya del Nord: L'Eau à la bouche de Jacques Doniol-Valcroze amb Michel Galabru i Alexandra Stewart (1959), rodat a Ceret i Prada, i Et Satan conduit le bal... de Grisha Dabat (1962) amb Catherine Deneuve, Françoise Brion i Jacques Perrin, rodat a Sant Vicenç i a Cotlliure.

L'actriu, que va ser dirigida, entre molts altres, per Truffaut, Eustache, Kaplan, Chabrol o Mocky, presentarà personalment aquestes dues pel·lícules a 18h30 i 21h30 al Palau de Congressos de Perpinyà.

Aquests dos films són dos exemples representatius del cinema francès del principi dels anys seixanta.

L'endemà dissabte a Cotlliure a les 6 de la tarda, l'actriu inaugurarà una exposició de fotografies que li és dedicada: Bernadette Lafont, portraits en métamorphoses, que recorre la seva carrera cinematogràfica, dels Mistons (1957) a Personne ne m'aime (1994) mitjançant fotos de plató fetes durant els rodatges. Seguirà una sessió de dedicatòries del llibre Cent ans de cinéma en Pyrénées-Orientales amb l'actriu i l'autor, Jean-Noël Grando.

Perpinyà, divendres 15 d'octubre:

Et Satan conduit le bal... 18h30, sala J-C. Rolland, Palau de Congressos.

L'Eau à la bouche 21h30, sala J-C. Rolland, Palau de Congressos.

Cotlliure, dissabte 16 d'octubre: Exposició de fotos i dedicatòria: 18h00 antic ajuntament, plaça del 18 de Juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.