cultura

Cultura

El Maresme continua girant

Arenys de Munt i Sant Cebrià s'afegeixen als municipis que promouen amb un concurs els grups de música jove del Maresme

Igual que en el seu moment ho va fer el disc de vinil, i després el CD, aquesta rodona perfecta ha permès que la iniciativa de donar sortida als grups de música jove del Maresme es mantingui girant un any més. Ahir es va fer la presentació de la quarta edició del Giramaresme a Arenys de Mar –cada any toca a una de les poblacions integrants– i va tornar a quedar palès que les propostes conjuntes, quan hi ha ganes de col·laborar, sovint tenen l'èxit assegurat. El regidor de Joventut de Tordera, Marc Unió (CiU), va fer cinc cèntims de les novetats que marcaran el concurs aquest any a l'hora de triar el guanyador “amb l'objectiu de buscar un equilibri entre la valoració del jurat de professionals i la votació del públic”.

Així, tots els grups que vulguin participar-hi poden accedir a un formulari penjat en el web www.giramaresme.cat i penjar-hi un màxim de tres temes en format mp3. Fins al 21 d'abril s'admetran formacions. Un cop exhaurit el termini serà un jurat integrat per músics –un dels quals és Àlex Iglesias, dels Wantum, que van quedar finalistes a la segona edició del Giramaresme– qui escollirà vuit de les propostes. “Tots ells participaran en dos concerts –el 3 de juny a Santa Susanna i el 4 a Arenys de Munt– i serà el públic assistent amb vot controlat pels organitzadors qui triarà els 4 finalistes”, va exposar Unió.

Els darrers classificats participaran en un darrer concert a Calella l'11 de juny, on el públic tornarà a decidir, i aquest cop per saber qui guanya el Giramaresme. “El primer classificat participarà en una gira promocionada per diferents pobles de la comarca i remunerada amb 4.000 euros”, va apuntar el regidor. La resta de participants poden aspirar a un concert de teloners també remunerat. En qualsevol cas, i tal i com van apuntar els representants dels diferents ajuntaments, el Giramaresme compleix a la perfecció un doble objectiu: promocionar la vena artística dels joves de la comarca dins i fora del territori. L'any passat es van engrescar amb la iniciativa 43 grups maresmencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.