cultura

la CRÒNICA

Comiat multitudinari

Cap funcionari ni polític municipal recordava un comiat de regidor tan bèstia com el que es va dedicar, divendres passat a la sala polivalent de La Palma, a Empar Pont. Va ser una festa organitzada directament pels seus col·laboradors més íntims de l'IMAC i que es va anar estenent com una taca d'oli per altres departaments municipals, i també per entitats i institucions ciutadanes, i fins i tot va tacar algun element aliè a tot plegat, com és el cas d'aquesta cronista. Pont s'ensumava alguna cosa amb mig IMAC esvalotat i dedicat feia dies a preparar la festassa, que va aplegar més d'un centenar de persones, però mai va arribar a sospitar l'abast de tot plegat, com no va parar de dir durant la vetllada a tothom que s'hi apropava. Si és que hi va haver de tot: catifa vermella, photocall, llibre de dedicatòries, menjar, pastís, regals, projecció d'un vídeo de conya, barra lliure i coca amb cireres.

De polítics no n'hi havia gaires: l'alcalde i Jordi Bergadà, l'altre regidor d'ERC que també plega. Més que res havia estat avisada gent de la cultura municipal i ciutadana, i també de l'Institut Salvador Vilaseca, on Pont es reincorporarà tot just passades les eleccions municipals. Tothom estava molt animat i les emocions no es van arribar a desfermar massa. Una nit en què va sonar molta música, molta de la qual feia referència directa als orígens valencians de la regidora: cançons de Raimon, el Tio Canya d'Al Tall i, sobretot, una marxa fantàstica de la festa de moros i cristians d'Albaida.

Durant els seus 16 anys de regidora, Pont ha tocat moltes tecles i ha acabat la seva carrera política municipal (només la municipal, perquè no té cap intenció d'abandonar la política) portant les regnes de la cultura i de la festa major (i de la funerària). Caldrà deixar passar una miqueta més de temps per poder valorar com ho ha fet Pont. El seu antecessor va deixar el llistó prou alt, la cultura és un ram complex i ple d'ulls de poll per trepitjar i quatre anys se li han fet curs, a la regidora. Una cosa, però, és segura: la gent que ha treballat sota les seves ordres s'ho ha passat molt bé. I una altra cosa també ja es pot començar a afirmar: vist quin plantejament tenen alguns partits polítics sobre la cultura de Reus, com s'està posant de manifest en aquesta precampanya, divendres molta gent ja començava a enyorar Empar Pont. Fins i tot aquells que algun cop li han picat les crestes, com és el cas d'aquesta cronista. No estem mai contents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS