cultura

Capmany sona a violoncel

El prestigiós violoncel·lista Damián Martínez Marco fa sis anys que hi fa un curs internacional de referència

Aquest any hi imparteix classes mestres el músic alemany Claudio Bohórquez

Damián Martínez Marco, llicenciat per la Guildhall School of Music and Drama de Londres, és un prestigiós violoncel·lista que va aconseguir que el mestre Rostropòvitx es fixés en ell. Solista d'una trajectòria impecable, ha actuat en escenaris d'arreu del món, amb les formacions simfòniques de més prestigi del planeta. Martínez Marco va fundar l'any 2000 el Duo Cassadó, amb la pianista Marta Moll de Alba. També és professor de l'Esmuc de Barcelona i de l'Escola Superior de Música del País Basc, Musikene, i des de fa sis anys organitza cada estiu, a Capmany, un curs de violoncel adreçat a alumnes amb estudis superiors de música, que ha assolit una projecció internacional més que notable, rebent alumnes d'arreu d'Europa, a més de catalans i espanyols.

Un dels valors de l'edició d'aquest any del curs, que va començar divendres i que finalitzarà dijous vinent, són les classes mestres que hi imparteix el violoncel·lista alemany Claudio Bohórquez, professor de la Hoshchule für Musik Hanns Eisler de Berlín, una universitat de música amb renom mundial. Bohórquez, que també té una trajectòria impecable com a solista, ha treballat amb directors com Daniel Barenboim, Sir Neville Marriner, Krzyzstof Penderecki, Eiji Oue o David Zinman.

Damián Martínez Marco oferirà avui a l'església de Capmany, després de la missa matinal, un petit concert gratuït, mentre que dimecres que ve (21 h) el mateix músic i pedagog, juntament amb els alumnes del curs, oferiran com ja és habitual un concert gratuït i obert a tothom, en especial als habitants de Capmany, a la sala de La Fraternal, que és on s'hauran desenvolupat les sessions del curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.