cultura

La Llibreria Catalana de Perpinyà rejoveneix

L'històric llibreter Joan-Miquel Touron traspassa la cèntrica llibreria a Joana Serra, jove universitària activa en l'associacionisme catalanista de la Catalunya Nord

La Llibreria Catalana és aquest indret del centre de Perpinyà on sempre s'hi pot passar per comentar, en català, les darreres notícies de l'actualitat del nord o del sud. És l'indret on es troben els llibres i discos catalans, ja que a Catalunya Nord la presència de productes culturals en català és molt marginal en els comerços “normals”. Un lloc, també, on molts visitants d'arreu dels Països Catalans s'aturen a informar-se de la situació nord-catalana. Durant gairebé tres dècades Joan-Miquel Touron, l'home de Vinçà, ha estat present darrere el taulell per a fer de llibreter, és clar, però també per assegurar aquesta funció d'“oficina d'informació” en tots els temes lligats amb la catalanitat i... amb la pesca! Serà precisament amb la presentació d'un llibre signat per ell, dedicat a la seva passió per la pesca, que aquest divendres 25 de novembre a Touron ha passat el relleu al capdavant del negoci.

Joana Serra, nova llibretera

Joana Serra, de Bao, serà la nova responsable de la llibreria i està treballant des de fa tres mesos amb Touron per posar-se al corrent del negoci, ja que no és llibretera de formació. Universitària a Perpinyà en l'àmbit dels estudis catalans, Serra està acabant la seva tesi sobre substitució lingüística al mateix temps que està implicada en diverses associacions. És vicepresidenta d'Aire Nou de Bao, l'associació dels Castellers del Riberal, ha treballat a Ràdio Arrels, és membre del Casal Jaume I i va participar a la fundació del grup de joves nord-catalans Agasalla. Serra assegura que vols desenvolupar la secció dels llibres per a la mainada ja que amb les escoles catalanes i les seccions bilingües de l'escola pública francesa hi ha un potencial pel llibre infantil. La jove llibretera vol també desenvolupar la venda de discos en català ja que a Catalunya Nord és molt difícil de trobar la discografia sud-catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.