cultura

la GALERIA

DEl barcelonès

SOS per ca n'Alemany

El SOS hauria d'abraçar tot el parc de la Murtra perquè els camins cada dia estan més erosionats per les motos i el bosc, tot i l'operació que es va fer quan en vaig parlar des d'aquesta galeria, en haver deixat les pales de les figueres de moro a terra, s'han reproduït de manera alarmant.

Però avui em fixo en l'ensorrada masia de ca n'Alemany, víctima, no fa tant, d'una agressió vandàlica perpetrada pels obrers que s'allotjaven al monestir, quan es construïa el col·lector que havia de dur a Barcelona les aigües del Ter. Van envair el mas a la cerca d'un imaginat tresor ocult i, en no trobar-lo, destruïren el que els sortí al pas. La masia ja no es va recuperar mai més; després de segles d'existència, li bastà una nit salvatge per morir. Van sobreviure les parets mestres i la bonica galeria entorn de la bassa. Des de Grama vam reclamar molts cops que se'n reforcessin les parets i que se'n salvés la columnata de la bassa. En temps de la dictadura era lògic que no se'ns fes cas. Però vam continuar reclamant-ho en plena democràcia, i a la Corporació Metropolitana. Massa assumptes per a un govern que es fa càrrec de tots els parcs i de les institucions d'un cert relleu! L'expedient del parc de Sant Jeroni s'examinava un cop a l'any i s'aprovaven petites actuacions per fer veure que s'hi pensava. Avui, la devastació de ca n'Alemany és gairebé absoluta. I la galeria que emmarcava la bassa s'està enfonsant de manera alarmant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.