cultura

cinema

L'Acocollona't torna per tenyir de vermell les Fires

Els actes i projeccions de la II Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona arrenquen divendres vinent

La durada del festival s'amplia a sis dies i destaca la primera Zombie Walk

Diuen que les segones parts mai no són bones. Una fal·làcia. Com s'ha demostrat sobradament, tot sovint se superen. Per refermar-ho, l'Acocollona't, la II Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, fa un salt endavant, i amb la voluntat de no defraudar les expectatives dels seus fans (que en l'edició passada van omplir totes les sessions) i, per què no, ampliar el ventall de públic, ofereixen una segona edició farcida d'activitats i propostes prou estimulants.

Per començar, la durada del festival serà de sis dies (del 26 al 31 d'octubre), i entre els actes més destacats hi ha la celebració sonada de la primera Zombie Walk a Girona (el 31 a les 20.00 h, a les escales de la catedral) i una xerrada al Museu del Cinema amb Toni de la Torre i Pep Prieto, que parlaran de les sèries televisives de gènere (el 30 d'octubre a les 20.00 h).

Pel que fa a la competició, s'han distribuït tres dies de projecció de curts a concurs (del 27 al 29, a partir de les 10 de la nit). Cal destacar que s'han rebut més de cent curts a competició, dels quals se n'han seleccionat vint-i-cinc, amb un gran nivell de tots els participants. Tots ells aspiraran als premis: al millor curt i finalista, atorgats per un jurat format pels periodistes Pep Prieto, Àngel Agudo i Àlex Samaranch; al millor curt gironí, que escolliran tres membres del bloc d'aquest diari Els Bastards; i al premi del Públic.

Tampoc no hi falten els revivals, amb la projecció de clàssics del gènere. Per a l'edició d'enguany es tornen a recuperar clàssics del cinema de terror contemporani que van marcar més d'una generació, com són Phantasma (27 d'octubre), El dentista (28 d'octubre) i Jeepers Creepers (29 d'octubre).

Preu simbòlic

A causa del fet que l'any passat la cosa es va desbordar, els organitzadors han optat per cobrar una entrada a un preu mínim de 2,5 euros per dia (un abonament a 6 euros pels tres dies de pagament), que dóna dret a la sessió de curts més pel·lícula i als concursos Scream Girl i Mad Face. La sessió inaugural, de divendres i la cloenda amb l'entrega de premis són gratuïtes. Com la festa final, a la Sala Tourmix (Platea) el dia 31 d'octubre. L'entrada dóna dret, també, a una oferta de 2x1 a la barraca de la Copa d'Orella Activa. Les sessions es fan novament al Cinema Truffaut de Girona.

Imatge potent

Tenir, entre els organitzadors, Paco Cavero és sinònim de bona imatge. No tant per ell, que també, sinó per la qualitat gràfica que això plasma en els cartells promocionals del festival, enguany substituint el cèlebre logotip d'una marca de roba per l'emblemàtica Cocollona gironina, que dóna nom al festival, convenientment esquitxada de sang. També fa dies que, a les xarxes socials, una sèrie de realitzadors gironins ofereixen píndoles audiovisuals creatives per promocionar aquest festival de pressupost irrisori que aspira a més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen