cultura

TEATRE

El Lliure va batre el 2013 rècords d'assistència

El Teatre Lliure manté la bona tònica de la temporada 2012/13. Això es confirma amb les dades anuals del 2013: ha sumat 92.833 espectadors (17.388 espectadors més que a l'any 2012), amb un 73,2% d'ocupació i 1.151.594 euros de recaptació. Aquestes dades exclouen les del projecte Aixopluc i el Festival Grec, programacions que el Teatre Lliure no produeix, tot i que s'hi fan.A Montjuïc, el públic total ha estat de 62.693 espectadors amb un 68,6% d'ocupació. L'espectacle amb més públic va ser Els feréstecs, amb 18.111 espectadors i un 97,4% d'ocupació, que es reposarà en pocs mesos, seguit d'Un trozo invisible de este mundo (7.571 espectadors i 78,3% d'ocupació), La vida es sueño (7.140 espectadors i 100% d'ocupació) i Bombollavà (7.028 espectador i 66,7% d'ocupació). A Gràcia, s'ha arribat als 30.140 espectadors amb un 84,9% d'ocupació. L'espectacle amb més públic va ser L'onada, amb 5.530 espectadors i un 100% d'ocupació, que també preveu reposició aquesta temporada, seguit de L'estranger (4.194 espectadors i 95,8% d'ocupació) i Blackbird (4.066 espectador i 88,8%)..

REDACCIÓ

TEATRE

Iguana presenta un ‘Woyzeck' grotesc al Raval

El Tantarantana tanca el IV Cicle de Complicitats en xarxa amb el retorn d'Iguana Teatre, la companyia degana i més popular de les illes Balears. Des de demà i fins diumenge presenten una particular versió de Woyzeck, amb el seu habitual to grotesc: l'obra l'interpreten dos actors convertits en herois tràgics en un to de cabaret negríssim amb entrades al grotesc i al bufó. Aquesta peça mítica de Georg Büchner, considerat com a precursor del teatre naturalista, l'expressionista alemany, poètic, naturalista i de l'absurd,, que va quedar inacabada per la mort de l'autor, insinua la corrupció vergonyosa de l'idealisme per les raons materialistes.

REDACCIÓ

PREMIS

La Mostra de Barcelona premia 5 cops‘Gagsontrix'

Coincidència aclaparadora en la Mostra de Teatre de Barcelona. Ahir al vespre es van entregar els premis. Per unanimitat del jurat, es va destacar com a millor espectacle GAGSonTRIX, de la companyia PuntMoc, que també va rebre el premi del públic. Els tres actors Guillem Boada, Juli Boada i Héctor Boada van rebre ex aequo el premi al millor actor. El premi a la millor actriu va ser per a les membres de La dama (Xuel Diaz, Úrsula Garrido, Anna Herebia, Sara Lupin, Marina Martín, Berta Peñalver i Laura Pau). Finalment, Zangüango Teatro va rebre el premi especial del jurat pel muntatge Aquí va a pasar algo.

REDACCIÓ

ARTS ESCÈNIQUES

Un centenar de títols catalans, escollits al Platea de l'INAEM

De les 435 produccions que el programa Platea de l'Instituto Nacional de Artes Escénicas y Música (Inaem) ha seleccionat per fer possible la seva gira a tot l'Estat espanyol, n'hi ha 103 de Catalunya. El Ministeri de Cultura ha decidit impulsar les gires per donar viabilitat a les programacions municipals, ara que les companyies han d'arriscar-se perquè els Ajuntaments no tenen recursos per pagar caixets. Dotze ajuntaments catalans, dels 200 que han demanat suport per programar-hi, són catalans.

REDACCIÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES