El cinema que ve

L'estrena de «Rec 2» i els nous films d'Isabel Coixet i Marc Recha encapçalen la prolífica producció catalana

Mapa dels sons de Tòquio.

Isabel Coixet és una de les protagonistes de l'estiu amb la imminent estrena, el 28 d'agost, de Mapa dels sons de Tòquio. Produïda per Mediapro i Versátil Cinema, té com a protagonistes Sergi López i Rinko Kikuchi. Rodada en japonès i anglès, el film reflecteix la fascinació de la directora barcelonina pel país nipó. Narra la relació entre una jove que treballa en una llotja de peix –i que esporàdicament rep encàrrecs com a assassina a sou– i un home d'origen espanyol que té un negoci de vins, al qual ha de matar.

Petit indi.

Marc Recha, que aquesta setmana ha presentat el film al festival de Locarno, presenta una història ambientada en el barri de Vallbona de Barcelona, en què un nen elabora un pla per recaptar diners per pagar un advocat i poder treure la seva mare de la presó. El jove Marc Soto, amb Eduardo Noriega, Eulàlia Ramon i Sergi López, protagonitzen el llargmetratge, que s'estrenarà a la tardor.

Los condenados.

Isaki Lacuesta presentarà a la secció oficial del festival de Sant Sebastià, a finals de setembre, Los condenados, film de ficció rodat entre el Perú i l'Argentina en què dos exguerrillers argentins es retroben, amb la intenció de buscar el cos d'un company desaparegut trenta anys abans.

Rec 2.

Castelao Productions presenta la segona entrega de la terrorífica Rec. La seqüela, firmada també per Jaume Balagueró i Paco Plaza, s'estrenarà al festival de cinema fantàstic de Catalunya Sitges 09, a l'octubre. Torna la por claustrofòbica a través de l'objectiu de la càmera.

Ens veiem demà.

Xavier Berraondo signa una dura història sobre la mort violenta del seu germà fa cinc anys. La interpreten, entre altres, Marc Cartes i David Selvas. Producciones Cinematográficas del Mediterráneo produeix el film, que també s'estrenarà aquesta tardor.

Trash.

El director novell Carles Torras planteja un retrat intimista i irònic de les relacions sentimentals en l'actualitat: la falta de compromís, la por a la soledat i un cert fracàs del model de parella. Producció de Just Films i Escándalo Films, la interpreten, entre altres, Óscar Jaenada, Judit Uriach, Assumpta Serna i David Selvas. Altres llargmetratges en preparació d'Escándalo són: Blog, d'Elena Trapé, i Eva, de Kike Maíllo.

Bullying.

El jove Josecho San Mateo planteja amb cruesa el fenomen de l'assetjament escolar en aquesta producció d'Els 4 Gats i Plot Films que interpreten Albert Carbó, Laura Conejero, Carlos Fuentes i Joan Carles Suau. Presentada al festival de Málaga, aquest mes es podrà veure al festival de Montreal. S'estrena a l'octubre a tot l'Estat espanyol.

Eloïse.

Una altra producció d'Els 4 Gats. Dirigida per Jesús Garay, amb guió de Cristina Moncunill, proposa una història d'amor adolescent entre dues noies, interpretada per Ariadna Cabrol i Diana Gómez.

Ingrid.

És una altra pel·lícula catalana (Benecé i Televisió de Catalunya) que serà aquest any al festival de Sitges. Ingrid arriba a Barcelona des de Londres, entra en contacte amb el món artístic i es converteix en musa de músics, fotògrafs i dissenyadors a través de les xarxes socials d'internet. Però Ingrid té un secret... Dirigida per Eduard Cortès, està interpretada, entre altres, per Eduard Farelo, Elena Serrano i Victòria Pagès.

ESO. Entitat Sobrenatural Oculta.

En el nou treball de Santiago Lapeira, produït per Black Flag i Flins & Pinículas, un grup d'adolescents investiga fenòmens sobrenaturals en túnels on va morir gent sepultada durant la Guerra Civil espanyola.

Maçons, els fills de la vídua.

També de la firma Lapeira, produïda per Black Flag i Verne Films, és aquest documental iniciàtic sobre la maçoneria.

Els passos perduts.

Miguel Puertas (Yakima Films) produeix aquest llargmetratge en què el realitzador Jordi Cadena completa dos treballs incomplets que havia iniciat els anys 60 i 70.

Familystrip.

Film de Lluís Miñarro que fa una crònica familiar d'una generació marcada per l'Espanya del catolicisme i la Guerra Civil. Produïda per Eddie Saeta, ha estat seleccionada per al Festival de Sant Sebastià.

Hollywood contra Franco.

Documental d'Oriol Porta (Àrea de Televisió) que aprofundeix en l'impacte que la Guerra Civil espanyola i el franquisme van tenir en el cinema dels Estats Units de l'època, amb testimonis com el de l'actriu Susan Sarandon.

Màscares.

També serà al festival de Sant Sebastià aquest llargmetratge escrit i dirigit per Elisabet Cabeza i Esteve Riambau, amb producció d'Oberon Cinematogràfica. La càmera filma el procés de preparació de Josep Maria Pou per a una obra en què interpreta Orson Welles.

Debut de Mar Coll, retorn de Josep M. Forn

La distribució en sales comercials és un dels greus problemes amb què es troben les produccions més modestes. Si arriben a estrenar-se, duren ben poc a la cartellera. Actualment, als cinemes del país sobresurten dos títols. Per una banda, VOS, la nova pel·lícula de Cesc Gay, una història sobre relacions sentimentals en què es barreja cinema dins del cinema. En segon lloc, Tres dies amb la família, de la debutant Mar Coll, que, després de rebre diversos premis al festival de Málaga, ha vist com el seu film ha obtingut una bona resposta a les sales. També es pot veure Paintball, de Daniel Benmayor, òpera prima rodada en anglès, que s'endinsa en una terrorífica partida d'aquest joc. Una de les particularitats de l'estiu ha estat la recuperació d'una pel·lícula dirigida per Josep M. Forn el 1967, La piel quemada, que feia confluir el fenomen de la immigració amb el del boom turístic a la Costa Brava



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona