Música

MÚSICA

XAVIER CASTILLÓN

Sanjosex & Portet Inc

El músic bisbalenc ha gravat a l'Alt Empordà el seu quart disc d'estudi, ‘Festival', que ha estat produït per Quimi Portet i es presentarà en directe el 13 d'abril al Teatre Municipal de Girona per cloure Strenes

Seria massa fàcil dir ara que Sanjosex i Quimi Portet estaven predestinats a treballar junts algun dia, perquè a pesar dels vint anys que els separen biològicament –mentre Carles Sanjosé naixia a la Bisbal d'Empordà, el 1977, el vigatà Portet feia les seves primeres incursions en el rock'n'roll–, tots dos semblen compartir una visió lliure i desacomplexada de la música. O sigui, que fan més o menys el que volen, sense servituds. El diumenge 13 d'abril, tindrà lloc la presentació oficial de Festival, el cinquè disc de Sanjosex, produït per Quimi Portet i enregistrat i mesclat entre els estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà) i Cosmonàutica Comas, l'estudi que Portet té a Vic. La presentació de Festival es portarà a terme al Teatre Municipal de Girona, com a cloenda de luxe per a la segona edició del festival Strenes .

“Amb Quimi ens vam trobar a l'acte d'entrega dels premis Enderrock que va tenir lloc l'any passat al Teatre Municipal de Girona i vam parlar de la possibilitat de fer alguna cosa junts. A mi m'agrada molt com sonen els seus discos, així que li vaig proposar que produís el meu nou treball. Durant tot el procés hi ha hagut molt bon feeling entre nosaltres i ell ha aconseguit que el disc soni molt i molt bé i sobretot que es notin els ingredients que hem fet servir: quins instruments hi ha i com sonen realment”, explica Carles Sanjosé, l'ànima de Sanjosex des de fa una dècada. “M'imaginava que treballar amb en Quimi seria una bona experiència, però la realitat ha superat completament les meves expectatives. Ha estat molt divertit i enriquidor gravar el disc amb ell. En la part instrumental, en Quimi ha gravat alguna guitarra, però la seva aportació ha estat més aviat testimonial.”

Actualment, Sanjosex es completa amb Xarim Aresté (guitarra), Pep Mula (bateria) i Miquel Sospedra (baix), més una nova incorporació, el teclista torroellenc Eduard Font (Glaucs, Sopa de Cabra, Lax'n'Busto), amb el qual Carles Sanjosex ja havia coincidit a l'època dels pioners bisbalencs The Wonderful Baby Dolls. Respecte a la banda que apareixia en el disc en directe La viu-viu (2010), destaca l'absència en aquesta nova etapa de Sanjosex del teclista Richie Álvarez, que també havia coincidit amb Jaume Pla (Mazoni) en una altra històrica banda bisbalenca, Holland Park. En el disc, Sanjosé ha tocat també els teclats, però en directe deixarà aquesta responsabilitat en mans d'Eduard Font, músic polivalent que va sorprendre ara fa un any amb un excel·lent disc en solitari, 30 milions d'anys llum.

Com ja s'intueix a partir del títol del nou disc, Festival, Sanjosex ha volgut que aquest nou treball sigui “més elèctric, energètic i intens, més alegre però també amb mala llet”. “Estic en una època en què no m'interessa exaltar la melancolia, sinó alegria, i el resultat és un disc amb més força. També hi ha alguna cançó lenta, però la tònica general és més vitalista, perquè fins i tot en moments difícils com els actuals sempre ens queda la vida i l'alegria”, explica Carles Sanjosé.

El món sonor de Sanjosex s'ha enriquit en els últims temps a través del seu tàndem amb el guitarrista flamenc Chicuelo en diversos concerts, i de la gravació amb el bluesman Amadeu Casas de l'adaptació d'Ain't no sunshine de Bill Withers (Quan te'n vas no brilla el sol) per al disc de La Marató 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia