cultura

L'anunci eufòric de l'estiu Damm

El grup britànic The Vaccines eleva, amb un ritme enèrgic, la BSO de la història d'un festival en una cala

Fa cinc anys que el creatiu Oriol Villar va idear la campanya ‘Mediterràniament'

Des de fa cinc estius que l'anunci d'Estrella Damm és una celebració de la vida amb uns elements invariables: música, joventut i mar. És l'imaginari que des del 2009, quan el creatiu Oriol Villar va idear la campanya Mediterràniament, es va expandint amb protagonistes i històries diferents –des del Dolce far niente, cuiners que fan estades a El Bulli o gaudir d'una paella feta pels Love of Lesbian– però amb un denominador comú: l'esperit de la Mediterrània. És un espot que entra pels ulls però, sobretot, es recorda per la seva banda sonora. I en la música hi ha la diferència. El videoclip d'aquest any està protagonitzat pel quartet britànic The Vaccines, creat el 2010. Les seves guitarres apugen el to musical amb la cançó If you wanna marcada no només per un ritme enèrgic sinó per una tornada euforitzant amb missatge romàntic.

Des d'aquella Tonight, tonight, que cantaven els suecs Billie the Vision & dancers, un so més pop i naïf, en aquell primer espot rodat a Formentera que explicava les vacances ideals d'un jove a l'illa somiada, a una cançó més pròpia de rock d'estadi que conta l'aventura de dos germans que munten un festival en una cala. L'espot es va gravar a la cala Posa de Tossa de Mar.

Segons destaca Estrella Damm, l'espot, que dirigeix la directora peruana resident a Barcelona, Claudia Llosa (guanyadora de l'Os d'Or al Festival de Berlín per La teta asustada) parla d'una “història d'iniciativa i emprenedoria”, alhora que posa l'accent en “la potència creativa i la vitalitat cultural que inspira la Mediterrània”. En aquest sentit, a banda del grup de rock britànic, protagonista sonor, prenen part en l'anunci diversos creadors d'arts visuals i escèniques. Entre els artistes d'altres àmbits que apareixen en l'anunci hi ha autors de grafits i murals, Zosen Bandido i Mina Hamada; l'artista de sorra Borja González; el pintor i escultor Yani Alonso; el dissenyador de ceràmica Xavi Mañosa i els il·lustradors Amaia Arrazola i Joan Tarragó. Els grups catalans d'indie-folk Me & The Bees, Cálido Home i Coriolà, així com la parella madrilenya Elyella DJs també hi surten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia