cultura

Dei Furbi posa en escena el Mozart més revolucionari

La companyia estrena demà a Bescanó ‘Così fan Dei Furbi', una síntesi de tres òperes, dins de Temporada Alta

Després de l'èxit de la seva versió a cappella de La flauta màgica, guardonada amb un premi Max, Dei Furbi torna a Mozart amb un espectacle que sintetitza la seva trilogia operística formada per Les noces de Fígaro (1786), Don Giovanni (1787) i Così fan tutte (1790). El resultat d'aquesta fusió lliure i tremendament dinàmica i divertida és Trilogia Mozart-Così fan Dei Furbi, “una òpera dins d'una òpera” que s'estrena demà al Teatre de Bescanó (21 h, 24 euros), dins de Temporada Alta . Les trames de les tres òperes es barregen i, al final, els personatges ja no saben de quin espectacle formen part.

“Mozart va escriure aquestes tres òperes quan s'estava gestant la Revolució Francesa i les tres obres tenen com a fil argumental la crítica contra els abusos de poder de l'aristocràcia, especialment pel que fa a les dones, que a través de pràctiques com ara el dret de cuixa eren tractades literalment com a objectes”, explica Gemma Beltran, fundadora de Dei Furbi i responsable de la dramatúrgia i la direcció de Così fan Dei Furbi. Els intèrprets són els mateixos de La flauta màgica: Robert González, Marc Pujol, Anna Herebia, Queralt Albinyana i el banyolí David Marcé. També són banyolins Albert Mora, un dels intèrprets en alternança, i Paco Viciana, responsable dels arranjaments musicals, com ja va fer-ho a La flauta màgica.

Nascut com un taller de Commedia dell'arte de l'Institut del Teatre, Dei Furbi ha estrenat vuit espectacles en dotze anys. La flauta màgica continua ben viva –la porten a Palermo al novembre– i la Trilogia Mozart farà temporada a La Seca Espai Brossa del 10 de desembre a l'11 de gener, i viatjarà a Berlín a la primavera.

Obren Sol Picó, Bombino, Vetusta Morla i ‘La partida'

Temporada Alta s'obre aquesta nit amb una primera jornada realment intensa: la coreògrafa i ballarina Sol Picó inaugurarà el festival a La Planeta (21 h), amb les entrades exhaurides –queden algunes localitats per demà a les 18 h– i també omplirà La partida de Julio Manrique al Teatre Municipal, on tampoc queden entrades per a les dues funcions de demà.

Molt recomanable és el concert del guitarrista tuareg Bombino a la sala de cambra de l'Auditori (21 h, 15 euros), amb el potent blues-rock africà que respira el seu últim disc, Nomad, produït per Dan Auerbach (The Black Keys). Aquesta primera nit acabarà amb el gran espectacle que promet oferir el grup madrileny de rock Vetusta Morla a La Mirona (22 h, 30 euros), per presentar La deriva, amb els gironins Carmen 113 i els seus Mecanismos de defensa com a teloners. La 23a Temporada Alta comença amb més de 23.000 entrades venudes (60% de l'aforament).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia