cultura

Escenaris porta 81 obres a 17 localitats del Gironès

El cicle promogut pel Consell Comarcal i la Diputació comença diumenge i torna a Cassà de la Selva

Ofereix entrades amb descomptes per fomentar la mobilitat del públic entre municipis

La programació d'arts escèniques Escenaris portarà fins a final de juny 81 espectacles diferents i unes 90 representacions a 17 municipis de la comarca del Gironès –la novetat aquest any és Cassà de la Selva–, gràcies a la iniciativa del Consell Comarcal i la Diputació, que juntament amb els ajuntaments participants inverteixen uns 200.000 euros en aquesta iniciativa que l'any passat va atreure 15.700 espectadors. L'onzena edició d'Escenaris va ser presentada ahir pel president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol; el vicepresident de la Diputació Xavier Soy, i Marta Fluvià (La Troca) i Ramon Batlle, en representació de l'equip de producció d'Escenaris.

Escenaris 2015 es posarà en marxa aquest diumenge amb l'estrena d'una obra familiar de la companyia gironina Poca Cosa Teatre, El carreró de les bruixes, a La Pineda de Sant Gregori (12 h). Toni Albà dirigeix aquesta obra interpretada per Elena Martinell i Meritxell Yanes. Poca Cosa és una de les catorze companyies gironines que participaran a Escenaris.

La inauguració oficial d'Escenaris, però, tindrà lloc demà al vespre a l'Ateneu de Celrà (19 h), amb l'obra Distancia siete minutos, de Titzina Teatre, una obra de Diego Lorca i Pako Merino que explora temes fonamentals com ara la felicitat, la justícia i el destí, mentre el robot espacial explora el cràter Gale a Mart.

La programació d'Escenaris –detallada en el llibret que s'encarta avui en El Punt Avui– inclou les programacions dels teatres de Salt i Bescanó, però arriba també a altres localitats on no és tan habitual veure espectacles professionals, com ara Bordils, Campllong, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Entre les novetats d'aquest any, destaquen les entrades EVA, que són sigles d'entrades amb valor afegit. La idea és que l'espectador guardi l'entrada del seu espectacle i que estigui atent a les ofertes que es publicaran setmanalment en el web d'Escenaris: l'entrada ja utilitzada li donarà a accés a descomptes importants per assistir a espectacles d'altres localitats, ja que l'objectiu principal de les entrades EVA és afavorir la mobilitat del públic entre els diferents municipis d'aquest circuit comarcal. Els descomptes s'aplicaran sobretot en els espais de més capacitat i en les obres “més innovadores o menys comercials”. També hi ha altres descomptes per a diferents col·lectius, com ara els alumnes d'El Galliner, l'Escola de Teatre del Gironès i el Consorci per a la Normalització Lingüística i per als participants al Voluntariat per la Llengua.

Suport a Xarop Clown

Escenaris col·labora amb la companyia de pallassos d'hospital Xarop Clown. En cada representació es recolliran aportacions voluntàries per a aquest projecte que “porta alegria i il·lusió als nens hospitalitzats”.

Menús per a tots els gustos

“Amb la mateixa delicadesa amb què preparem una amanida quan tenim convidats, amb diferents ingredients que esclataran en el paladar i que faran que tots gaudim de productes de quilòmetre zero o de terres llunyanes, així hem preparat Escenaris 2015, cuinat a foc lent, arriscat i deliciós.” Així presenta La Troca, responsable de la producció executiva, la nova edició d'Escenaris en un programa de mà molt culinari elaborat, en la part gràfica i fotogràfica, per Josep Font Fierro, i en la gastronòmica –els plats que il·lustren el llibret– per Joan Roqué, de la cafeteria restaurant Els Socs de Sarrià de Dalt. “Amb gana d'Escenaris!” és el lema que anuncia la programació, estructurada en diferents menús: el menú Grans Escenaris, el menú infantil Petits Escenaris, el menú Mòbils d'espectacles de carrer, el menú Escenaris de Circ, el menú Escenaris Màgics i el de Cafè Teatre a les Nits del Coro de Sarrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia