cultura

‘Birdman' o ‘Boyhood'

Les pel·lícules d'Alejandro González Iñárritu i Richard Linklater parteixen com a favorites en la gala dels Oscars, que se celebra la propera matinada a Los Angeles

Presenta la gala el còmic Neil Patrick Harris, que ja va conduir els premis Tony
i els Emmy
Johansson, Chastain, Cumberbatch i Travolta, entre les estrelles que lliuraran Oscars

Les previsions auguren un duel entre Birdman i Boyhood en la 87a gala dels Oscars, que se celebrarà la propera matinada al Dolby Theatre, al Hollywood Boulevard de Los Angeles. La primera pel·lícula és un virtuós exercici d'estil dirigit pel mexicà Alejandro González Iñárritu que ha estat nominada a nou estatuetes. La segona, amb sis nominacions, és més íntima i reposada, amb el director Richard Linklater al capdavant d'un grapat d'actors infantils i adults que s'han reunit cada any des del 2002 per atrapar el temps, per filmar com un nen es converteix en adult envoltat de la seva família. Birdman representa l'espectacularitat visual, el virtuosisme i el desplegament de recursos narratius i interpretatius. Boyhood respira autenticitat, ens fa viure i compartir les emocions de 12 anys en la vida d'un noi i la seva família.

La tercera gran candidata de la nit és El gran hotel Budapest (nou nominacions), una comèdia inspirada en la literatura de Stefan Zweig, ambientada en un luxós i decadent hotel de l'Europa de l'est als anys trenta. Però aquest film de l'excèntric Wes Anderson cotitza menys en les apostes, tal com passa amb The imitation game (Descifrando Enigma), excel·lent biografia del matemàtic britànic Alan Turing, que va aconseguir desxifrar els codis secrets dels nazis en la Segona Guerra Mundial.

Aquests dos títols no sembla que tinguin tantes possibilitats en una gala que tindrà com a presentador un debutant, l'actor, cantant i humorista Neil Patrick Harris. Conegut pels seguidors de la sèrie Cómo conocí a vuestra madre i vist aquest any a Perdida, de David Fincher –és el multimilionari que acull la protagonista a casa seva–, Harris és també un prolífic doblador de cinema animat, i té unes habilitats com a cantant i il·lusionista que demostrarà al llarg de la gala.

Música i màgia

No han transcendit gaires detalls sobre el contingut de la 87a edició dels Oscars, però se sap que Harris, amb experiència prèvia com a presentador dels Tony i els Emmy, protagonitzarà un número musical. Neil Meron i Craig Zadan, productors per tercer any consecutiu de la cerimònia, van revelar que Harris interpretarà Moving pictures, una cançó original dels guanyadors de l'Oscar pel tema Let it go, de Frozen. Harris va avançar que intentarà sorprendre el públic amb alguna cosa inesperada. “Sóc un mag, així que no m'estranyaria que hi hagués una mica de màgia. Ups! Em temo que he parlat massa”, va dir fent broma en un vídeo fet públic per l'Acadèmia.

A més del presentador, Lady Gaga, Maroon 5, Rita Ora, John Legend, Common, Jennifer Hudson, Tim McGraw i Jack Black, entre altres personalitats, pujaran la propera matinada a l'escenari del Dolby Theatre, en una clara aposta de l'Acadèmia de Hollywood per convertir la gala en un gran espectacle. Tots els temes nominats en la categoria de millor cançó tindran la seva versió en directe.

Estrelles a l'escenari

Com sempre, una llarga llista d'estrelles, entre les quals n'hi haurà que estaran nominades, pujaran a l'escenari per lliurar Oscars: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Jessica Chastain, Marion Cotillard, Benedict Cumberbatch, Scarlett Johansson, Jennifer López, Matthew McConaughey, Eddie Murphy, Chris Evans, Channing Tatum, John Travolta...

Per la catifa vermella desfilaran Michael Keaton i Eddie Redmayne, candidats favorits a l'Oscar al millor actor; els altres intèrprets favorits per rebre premi (Julianne Moore, Edward Norton i Patricia Arquette), i la resta de nominats, amb noms tan llustrosos com Bradley Cooper, Reese Witherspoon, Keira Knightley, Meryl Streep, Robert Duvall, Ethan Hawke, Mark Ruffalo... La festa lluirà, a més, amb la presència de convidats com Cate Blanchett, Nicole Kidman, Jared Leto, Shirley MacLaine, Sienna Miller, Liam Neeson, Gwyneth Paltrow, Chris Pine, Zoe Saldana, Naomi Watts... Com és habitual, la gala suposarà la concentració anual més gran d'estrelles del cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia