cultura

El ‘micromapping' dóna el tret de sortida del FIMG 2015

Des d'ahir es poden visitar les obres finalistes d'aquesta nova categoria

Les projeccions a les façanes del Festival de Mapping de Girona es concentraran entre els dies 31 de juliol i 2 d'agost

La categoria de micromapping va donar ahir el tret de sortida de la segona edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG 2015). Els projectes de micromapping són videoprojeccions de petit format ideades per a espais interiors de mides reduïdes i s'han ubicat en diferents establiments de Girona amb la intenció d'obrir encara més el festival a diversos racons de la ciutat. Dels tretze micromappings participants, vuit són finalistes al concurs i cinc peces s'exposen a la Casa de Cultura, on tindrà lloc el congrés del sector.

També, partint de la temàtica proposada aquest any –una reflexió al voltant de les contradiccions, els contrastos i les paradoxes–, les obres s'han repartit en diversos establiments. Des d'hotels, com ara l'hotel Nord 1901 –on destaca la peça Liquid series/Melancolia de Román Torre, que transforma un objecte físic en líquid a través d'un loop videogràfic–, el Peninsular –amb la reflexió filosòfica del mite de Sísif–, el Ciutat de Girona i l'hotel Europa; fins a establiments com la joieria Fortià, Despiral –amb un extraordinari al·legat reivindicatiu a favor de l'educació i contra els extremismes religiosos, amb l'obra titulada The Shuttlecock–, el +CUB i Els Jardins de la Mercè.

Una altra de les novetats, lligada amb aquest inici del FIMG 2015, és que a través de la nova app oficial del festival –ja disponible a l'App Store i a Google Play–, el públic podrà votar els seus micromappings preferits i atorgar el premi al millor amb un guardó valorat en 500 euros. El jurat internacional donarà dos premis, un valorat en 1.000 euros i l'altre, en 500.

Aquest any, el festival aposta manifestament per potenciar el vessant artístic del mapping, més entès com a eina que no pas com un art en si. Per això, a la figura del director, Richard Hebert, en aquesta edició s'hi suma la del director artístic, Xavi Bové, que ho té clar: “No volem caure en el parany del cinema, que, després dels primers «oh!» que va provocar el 3D, es va abocar a aquesta tècnica com a fi i no pas com a mitjà. Nosaltres apostem per donar contingut artístic al mapping.”

Les façanes, divendres

El divendres 31 de juliol, a les 22 h, tindrà lloc l'espectacle inaugural del Concurs de Mapping a la façana de l'Antic Hospital de Santa Caterina de Girona. Es titula Diplopia i es tracta d'un mapping en 3D anàglif creat per l'estudi barceloní Onionlab, pensat per a tota la família i que caldrà observar amb ulleres 3D, disponibles a 1 euro (reemborsable) en punts habilitats. A diferència de la primera edició, aquest espectacle es podrà veure durant tot el festival, és a dir, fins al 2 d'agost. Les façanes on es projectaran les obres són les de l'ajuntament de Girona, els jutjats i la casa Pastors (categoria professional), el pont d'en Gómez (amateur) i Les Àligues-Sant Domènec (educativa). És gratuït i té lloc de les 22.30 a la 01.00 h.

LES XIFRES

89
projectes s'hi han inscrit de 26 països diferents, 29 dels quals s'han seleccionat per a concurs.
13
‘micromappings', vuit a concurs repartits en diversos racons de la ciutat i 5 a la Casa de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia