cultura

Cultura

Per amor al llibre

La llibretera Núria Dòria i l'agent cultural Albert Pujol, premiats en el V Memorial Pere Rodeja, que organitza el Gremi de Llibreters

El Memorial Pere Rodeja és un homenatge al llibreter gironí, ànima de la Geli, mort el 2009

La llibretera Núria Dòria, de la llibreria Dòria Llibres de Mataró, i l'agent cultural Albert Pujol, creador i director de la fira Litterarum de Móra d'Ebre i del portal Llibresebrencs.org , van rebre ahir a Girona els premis del V Memorial Pere Rodeja, que organitza el Gremi de Llibreters de Catalunya en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí (1931-2009), de la llibreria Geli, “considerat exemple i mestre en l'ofici de la llibreria”. Els premis es van lliurar ahir al vespre al CaixaForum Girona en un acte en què van intervenir la presidenta del gremi a les comarques gironines, Carme Ferrer; la cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, Carme Renedo, i, com a cloenda, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura.

El jurat ha decidit atorgar el premi al millor llibreter per la seva contribució a la divulgació del llibre a Núria Dòria, tenint en compte “la seva trajectòria llibretera creadora de llibreries allà on va, amb una gran capacitat de sumar els territoris, la seva gent i les seves entitats allà on s'ha implantat, en especial a Mataró, amb una llibreria exemple de què significa l'ofici de la tria i disposició de fons i de l'espai com a centre cultural de gran capacitat dinamitzadora i d'acollida”. Núria Dòria (1963), filla del fundador de l'editorial La Galera, Andreu Dòria, va treballar a Abacus i a la llibreria Proa abans de fundar el 2005, amb Rafa Brujo, la llibreria Dòria Llibres a Olot, que l'any 2012 va traslladar a Mataró i que el 2015 va refundar amb la complicitat de 55 socis, tots ells mataronins i emprenedors culturals.

Pel que fa al millor editor, escriptor, periodista o mitjà d'informació a la divulgació del llibre, el jurat ha destacat d'Albert Pujol (1977) “la seva empenta a l'hora de crear esdeveniments que relliguen autors, llibres, llibreries i territori amb la finalitat de fer-se trobadís amb la gent, tant des de la fira com per l'impuls dels espectacles d'arrel literària que hi troben un trampolí de creativitat i de gira arreu del país”. El jurat està format per Carme Fenoll, Lluís Morral (Laie), Guillem Terribas (Llibreria 22), Oriol Serrano (Les Punxes), Màrius Serra i Marià Marín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia