cultura

Pleinair porta 60 artistes a pintar la vall de Llémena

El festival de pintura figurativa porta a terme la tercera edició fins al 10 de setembre

Subhastarà quadres a benefici de la Fundació Lluís Llach

El festival de pintura figurativa Pleinair duu a terme la seva tercera edició de l'1 de juny al 10 de setembre perquè una seixantena d'artistes pintin a l'aire lliure diversos espais de la vall de Llémena. Dirigit per Xavier Bisbe (XB Estudi), el Pleinair Festival va dedicar la primera edició a pintar el parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, i la segona edició es va centrar en els masos de Torroella de Montgrí i l'Estartit. En aquesta tercera edició s'ha triat la vall de Llémena, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Gregori, Canet d'Adri, Sant Aniol de Finestres i Sant Martí de Llémena.

Els artistes que participen en el festival cedeixen algunes de les seves obres perquè siguin subhastades a benefici del projecte humanitari i formatiu que desenvolupa la Fundació Lluís Llach al Senegal. La primera subhasta tindrà lloc el 15 d'octubre a Can Nerós, de Sant Martí de Llémena, amb la col·laboració gastronòmica d'El Celler de Can Roca, i la segona subhasta es portarà a terme abans de final d'any a la seu de la Fundació Valvi, de Girona.

D'aquesta manera, el Pleinair Festival combina diferents objectius: impulsar la figuració, com a moviment pictòric que “retorna al segle XXI”, i “cercar fórmules alternatives i dinàmiques per facilitar l'adquisició d'obres d'art” d'aquest estil; donar a conèixer la vall de Llémena i potenciar-la com a destinació turística, i també contribuir al desenvolupament dels pobles africans. De fet, també està previst que alguns dels artistes participants al festival viatgin al Senegal durant el primer semestre de l'any vinent per portar-hi a terme cursos de dibuix i pintura, en una escola de la qual es farà un seguiment posterior fins que funcioni pel seu compte. En aquesta tercera i última fase del projecte, els artistes també aprofitaran la seva estada al Senegal per pintar obres que després s'exposaran en galeries catalanes.

De moment, els artistes van arribant esglaonadament a la vall de Llémena i el festival en fa el seguiment per les xarxes socials. També s'editarà un llibre amb fotografies dels artistes treballant a la vall, i informació sobre el projecte solidari i els establiments de turisme rural de la zona que acullen gratuïtament els artistes i reben a canvi una de les seves obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia