cultura

Gastronomia i música

De ‘Mi agüita amarilla' a la infusió cítrica

L'aperitiu de benvinguda i una copa de cava a la terrassa d'El Molí de l'Escala van ser el primer contacte amb l'ambient del Gastromusical . La segona jornada del festival va reunir dijous la cuina de Vicenç Fajardo, del restaurant La Plaça de Madremanya, i l'espectacle de l'humorista i cantant Pablo Carbonell.

Anxoves, foie i fuet d'ànec, entre altres productes mediterranis, formaven part del primer tast de la nit. El sopar va començar amb nigiri cruixent de salmó, cua de bou amb anguila fumada i el personal Passion sour, acompanyat per un vi blanc del celler empordanès La Vinyeta. El xef va triar alguns dels plats a partir de cançons de Carbonell: la gamba blanca en infusió cítrica es va inspirar en Mi agüita amarilla, i la cua de bou, en el nom del seu grup, Los Toreros Muertos.

Fajardo va posar molt d'èmfasi en el peix a l'hora d'escollir el menú. La tradició escalenca va tenir-hi un gran protagonisme. L'últim plat, la mitjana de Prime Angus amb all negre, quètxup de pebrot picant i cebes escalivades, va ser l'únic plat de carn, marinat en vi de garnatxa roja i marselan de La Vinyeta. Per postres, un recuit amb cremós de té negre, granissat de litxi i cruixent de maduixa, per arrodonir l'àpat.

A les 23.45 h va arribar el torn de Pablo Carbonell. L'autoanomenat “cantautor plasta”, amb el seu humor de sempre. Després d'assegurar que no portava cap cançó preparada, Carbonell va començar l'actuació amb Siesta, per seguir amb l'Himno a Teruel. Van sonar cançons tan populars de Los Toreros Muertos com Yo no me llamo Javier i Manolito, després de reivindicar els drets dels homosexuals. Mentrestant el públic degustava un gintònic.

Gastronomia i música van ser les protagonistes de la segona nit del festival empordanès, amb l'humor com a fil conductor. Tot i que Fajardo i Carbonell no es van conèixer fins a la mateixa nit, cuiner i humorista es van compenetrar perfectament i van oferir una nit d'estiu tranquil·la i divertida, amb uns plats mediterranis de qualitat i un xou irreverent. La vetllada va acabar amb una sessió del discjòquei Miguelito Superstar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge