cultura

Els cantadors i músics de Riudaura, a punt de solfa

El concert ‘D'aquí estant veig una estrella' incorpora aquest any un sopar de cantadors amb música

Els veïns del poble interpreten el cançoner popular

Vint cantadors i els participants al casal d'estiu, dirigits per Miquel Pasqual, i deu músics de Riudaura participen en la nova edició de la proposta de música tradicional i popular D'aquí estant veig una estrella, que es farà demà i demà passat a la plaça del Gambeto d'aquest poble garrotxí. Aquest grup de cantaires interpretarà algunes de les cançons que ja havien cantat com a informadors, durant el treball de camp que va precedir la publicació del llibre de Josep Garcia D'aquí estant veig una estrella.

Els organitzadors –l'Ajuntament de Riudaura i el grup de recerca folklòrica de la Garrotxa de la Marboleny– fan un pas més aquest any i amplien la programació a dos dies amb l'objectiu de reforçar la difusió d'un patrimoni musical, literari, sociocultural i històric sorgit d'un treball de camp, amb els enregistraments i les transcripcions corresponents, i de ser plataforma perquè aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual i així puguin transmetre's de generació en generació.

Com a novetat, demà es durà a terme un sopar de cantadors que culminarà amb l'actuació dels cantautors valencians Miquel Gil, de Catarroja, i Feliu Ventura de Xàtiva.

Música ben bé del poble

Els veïns de Riudaura interpretaran, dissabte a partir de les deu del vespre, a la plaça del Gambeto, cançons des dels mateixos balcons d'aquest recinte. El que ha donat personalitat i autenticitat i ha fet únic el concert D'aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels riudaurencs en l'actualització i la transmissió del seu cançoner tradicional. Aquest cop, a part de la seva participació, en el concert hi haurà l'actuació especial del cantautor Miquel Gil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia