cultura

Descobreixen un nou dolmen a Romanyà

S'hi han trobat a prop tres abrics sepulcrals i fragments d'un molí megalític

La revista Baix Empordà Digital publica en el seu darrer número la descoberta d'un nou monument megalític a les Gavarres que ha estat batejat com el dolmen de Can Reparat per la seva proximitat amb les restes del mas i la riera que porten aquest nom. La troballa la va fer la primavera passada el palamosí Jordi Fernández, que en va descriure les característiques al seu bloc personal.

Segons l'historiador local Gabriel Martín, consultat per Fernández, es tracta d'un dolmen de corredor fet amb lloses de granit, de cambra rectangular i amb un túmul artificial de tendència circular. A més, a prop de l'estructura, s'hi han localitzat tres possibles abrics sepulcrals, de dimensions considerables i dos fragments de molí de vaivé d'època neolítica. Tot el conjunt es troba a poca distància d'altres abrics i dòlmens dispersos entre Romanyà de la Selva i la urbanització Roca de Malvet, a Santa Cristina d'Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia