Economia

El Vendrell busca alternatives a la precarietat laboral

L'objectiu és desestacionalitzar els contractes laborals temporals

Indústria i comerç són l'aposta del govern

Tenir més indústria i més empreses grans amb necessitat de capital humà i un important reforç al sector del comerç són les grans apostes que el govern del Vendrell farà per intentar capgirar la tendència del Baix Penedès respecte a la precarietat laboral. Des de l'inici de la crisi, amb la gran pèrdua de llocs de treball en la construcció i la creació de la gran bossa de desocupats amb nivells baixos de formació i entre 45 i 54 anys i poques habilitats laborals, l'atur al Vendrell ha baixat lentament però ho ha fet de manera continuada. El sector del turisme ha estat la gran aposta que ha permès alleugerir les necessitats laborals de la zona els últims anys. Però el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, assegura que el turisme no permet consolidar una tendència realment positiva i adequada a les necessitats de la població, ja que només ofereix contractes temporals fins a tres mesos de durada.

“Ja hi ha una demanda per a aquest tipus de contractes i el Vendrell no vol deixar de ser un pol d'atracció turística important a la zona, però hi ha un gros de població que necessita unes condicions laborals més estables”, diu Martínez. El problema és, segons el regidor socialista, que el Vendrell té una economia basada en el turisme i en petites i mitjanes empreses en què el cost dels treballadors té un pes molt important en el pressupost anual.

Per això, el govern del Vendrell treballa en la recerca de grans empreses de serveis i indústria a la comarca –la capital del Baix Penedès no disposa de sòl industrial– amb l'objectiu de generar una demanda de prou mà d'obra per recol·locar aquells treballadors del sector de la construcció que, en alguns casos, fa anys que estan a l'atur i ja no tenen accés a cap prestació o subsidi. La resposta, segons Martínez, “és la diversificació per equilibrar el mercat i garantir treball de qualitat”.

LA XIFRA

59%
de desocupats
de 45 a 54 anys fa més de 12 mesos que no troben feina. I el 42%, més de dos anys.

L'atur de llarga durada és el més preocupant

El total de persones desocupades al Vendrell el mes de juliol era de 3.233 persones, 887 menys que el desembre del 2015, dels quals el 45% en el cas dels homes i el 52% en el cas de les dones fa més de dotze mesos que busquen feina. El col·lectiu més afectat, segons l'Observatori de l'Eina, és el de més de 45 anys (53%) i, per sexe, les dones (56,9%). Per sectors, als serveis és on es concentra el gros de desocupació (68%), tot i que si es té en compte la variable del sexe, la construcció acumula el 23%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona