La Borsa
Més valors
Economia

Economia

El sector TIC és líder en creació d’empreses

L’increment d’ocupació del darrer any arriba fins al 26%, molt per sobre del 3,2% de l’economia catalana

El paper de la dona i la formació infantil són els reptes a abordar

El sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) va experimentar durant el 2006 un dels creixements més importants dels darrers anys i va assolir una xifra rècord en l’increment de l’ocupació, que s’enfila fins al 26,3%. L’entorn TIC ocupa 103.300 treballadors, un fet que representa un màxim històric i un 3,2% del total de l’ocupació del país. El creixement del 26,3% en les contractacions TIC contrasta amb el 4,3% que va créixer en l’àmbit estatal el mateix sector durant el darrer any.

Pel que fa a les empreses, n’hi ha 738 de noves i gairebé s’arriba a les 14.000, segons indica l’últim informe de CTecno, la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya. Malgrat aquestes dades positives, el Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya, que és un estudi anual en termes quantitatius i qualitatius, també remarca una sèrie de factors que caldria reforçar amb vista a consolidar aquest ecosistema. Entre les principals mancances que assenyala destaca la dificultat per generar talent i retenir-lo. Així doncs, CTecno fa una crida a incrementar les vocacions tecnològiques en les primeres etapes de l’escolarització per poder acabar en el futur amb una evidència del present: els graus universitaris de caràcter tècnic no atrauen tots els estudiants que les empreses tecnològiques demanden.

La falta de dones en el sector tecnològic és una altra de les conclusions del baròmetre elaborat pel CTecno. La presència femenina en les empreses TIC és marginal. En particular, hi ha un 31% de dones davant un 69% d’homes, la qual cosa provoca que es tracti d’un mercat molt masculí, especialment tenint en compte que les incorporacions femenines ho són per a funcions de suport, com ara les finances, l’administració i els recursos humans.

LA XIFRA

13.794
empreses
configuren el teixit empresarial català del sector TIC, segons l’estudi presentat per Ctecno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.