Economia

jornada de turisme

La sostenibilitat turística, a debat a la Fundació Jordi Comas

L’entitat i l’Agència Catalana de Turisme organitzen una jornada a CaixaFòrum Girona el pròxim 27 d’octubre

La Fundació Jordi Comas Matamala tancarà la programació anual, el pròxim divendres 27 d’octubre, amb una jornada sobre turisme i sostenibilitat que coorganitzen amb l’Agència Catalana de Turisme (ACT) al CaixaFòrum Girona. L’objecte d’aquesta jornada és debatre sobre la utilització del territori com a suport fonamental per a l’activitat turística, però posant el focus en la sostenibilitat.

El programa de la jornada preveu quatre panells o meses d’exposició i debat. La primera, Infraestructures i urbanisme a les zones turístiques, analitzarà les pautes per a l’ordenació del territori i les infraestructures, com ara carreteres, aeroports i ports, des d’un punt de vista de sostenibilitat. Hi intervindran Joaquim Nadal, exconseller de Política Territorial i exalcalde de Girona, Josep Mateu, president del RACC, i Francesc Muñoz, professor de geografia de la UAB i expert en política territorial, moderats pel director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo.

La segona mesa, Recursos i residus a la Costa Brava, farà una diagnosi de la demanda de subministres que provoca l’activitat turística i a la gestió dels residus que genera. Els ponents, en aquest cas, seran Anna Torres (docent i investigadora del CETT-UB), Jordi Oliver (director d’Inèdit Innovació), Anna Ribas (catedràtica de geografia de la UdG) i Miquel Alsius (enginyer, president del Grup CETT i membre del patronat de la Fundació Jordi Comas).

I el tercer panell versarà sobre l’ús del territori com a atractiu turístic, amb les dificultats de conciliació entre la demanda d’ocupació i d’usos del turisme i la necessitat de preservar el medi.

Finalment, en la mesa La pressió turística sobre el medi urbà es tractarà un dels temes més roents del model turístic actual: els efectes del turisme sobre els pobles i les ciutats del país i les vies per conciliar l’acollida de visitants sense distorsionar la vida quotidiana dels residents. Hi participaran Jaume Feliu (professor del departament de Geografia de la UdG i expert en planificació territorial i ambiental), Jaume Dulsat (alcalde de Lloret de Mar), Jordi Mias (president de Costa Brava Verd Hotels) i Josep Francesc Valls (director de l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE), que farà de moderador.

La inscripció a la jornada es pot fer al web de la Fundació .

Balanç de l’any
Amb aquesta activitat es tancarà el cicle d’actes de la Fundació Jordi Comas Matamala per a aquest anys 2017. Un programa que va començar el 24 de febrer a Barcelona, amb la jornada L’Empordà, processos cap a una destinació turística de qualitat, organitzada conjuntament amb l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE.Dos mesos més tard, el 28 d’abril, a l’hotel Costa Brava de Platja d’Aro, es va celebrar el V Memorial Jordi Comas amb la concessió dels primers Premis T que aquesta entitat concedeix a persones que aporten valors de transversalitat al sector turístic. Els premiats van ser l’empresari Eugeni Llos Pagès, la promotora Elsa Peretti i el president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós.I en l’inici i el final de la temporada turística, les dues tribunes de la Fundació al S’Agaró Hotel: la primera, el 14 de juliol, amb el coach Emili Duró i la segona, el 15 de setembre, amb el cuiner Ferran Adrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials