Economia

La Terra Alta promociona l'oli amb una ruta per deu municipis

L'activitat també vol promoure el patrimoni arquitectònic i paisatgístic

En el marc de la Fira Intercomarcal de l'Oli, celebrada aquest cap de setmana a Móra la Nova, el Consell Comarcal de la Terra Alta va presentar ahir a la tarda la ruta de l'oli, una activitat que s'ha plantejat tenint en compte la decadència de l'agricultura. «Hem de potenciar aquest sector econòmic, i una de les maneres que hem trobat de cridar l'atenció és aquesta», va explicar Àngel Ferràs, president del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Així, la ruta recorre 120 quilòmetres i passa per deu municipis de la comarca. Els visitants, que segueixen l'itinerari amb cotxe, només necessiten la guia que ha editat el consell comarcal i que aporta totes les indicacions necessàries per no perdre's ni un racó de la comarca, ja que, a part d'oferir visites al molí de la vila de Bot o a l'antic molí de premsa de Vilalba dels Arcs, la ruta també proposa visitar el centre Picasso d'Horta, el centre d'interpretació de la mel d'Arnes o els porxos del nucli antic de Batea.

Premien l'oli de la Palma d'Ebre

Com cada any, la Fira Intercomarcal de l'Oli de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, que es va dur a terme al pavelló firal de Móra la Nova, va premiar els millors olis que es produeixen en aquestes terres. Enguany, el més ben valorat va ser el de la Palma d'Ebre. A la fira, que té com a objectiu mostrar i donar a conèixer la qualitat de l'oli d'aquestes comarques, van assistir-hi centenars de visitants al llarg del cap de setmana, sobretot en les activitats paral·leles, com l'esmorzar popular amb la típica clotxa o el concurs d'allioli i el berenar popular que es van celebrar ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona