Economia

Fan un micromecenatge per una formatgeria mòbil

Dos joves pastors de Sant Hilari inicien la campanya per recollir 10.000 euros

Es diuen Yas Recht i Albert Masó, són de Sant Hilari i són pastors. Tenen un ramat d’ovelles en una granja familiar (Granja Circus) situada a les Guilleries des de fa tres anys, i ara estan fent una campanya de micromecenatge amb l’objectiu d’ajuntar 10.000 euros per construir una formatgeria artesanal mòbil i ecològica dins d’un camió.

La campanya es fa a través del lloc web Goteo, i de moment han acumulat gairebé 5.000 euros, i necessiten arribar als 10.000 abans de l’11de febrer, per no perdre els diners que ja han aconseguit. Entre les recompenses per als mecenes hi ha visites guiades a la granja i formatges artesanals.

El projecte es caracteritza per causar el mínim impacte possible a la natura, controlar tota la cadena de producció alimentària, comercialitzar els seus productes de proximitat (formatges, xai lletó i pell) a petita escala i implicar-se en el territori, entre d’altres. Recht explica: “Aquesta és la manera més justa de viure per la natura, per les persones i pels animals.” De fet la idea de fer un obrador mòbil neix, segons Recht, de la seva manera d’entendre l’ofici de pagès en l’actualitat, lligats a les dificultats econòmiques a què s’enfronten: “Vam pensar en la formatgeria mòbil per una qüestió pràctica i de versatilitat: per no malmetre la natura construint un edifici, i perquè, en cas d’haver de marxar de les terres [estan de lloguer perquè és gairebé impossible adquirir camps de pastura] puguem fer-ho fàcilment.” Actualment la granja està formada per un estable gran, dos de petits i dos magatzems. Ells viuen, com ho anomena Recht, “en un refugi de fusta”. Totes les construccions estan pensades per ser funcionals i desmuntables. I, a part, tenen un camió fruiter, que esperen reconvertir-lo, amb l’ajuda dels mecenes, en un obrador mòbil.

El que va començar amb quatre gallines i una curiositat per la vida agrària s’ha acabat convertint en un remat de 80 ovelles (el seu objectiu és arribar a les 100 ovelles) i un projecte de vida familiar, ja que aquests són els valors que volen transmetre aquesta parella de pastors al seu fill. I és que com explica Recht, “la vida agrària et fa esclava, però t’acaba enganxant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA