Poblet demana a Montilla que no «jugui» a oposar-se a l'MTC tot esperant que Ascó en sigui la seu

El president de la Diputació convida el govern a actuar amb més contundència

«Si el que volem és jugar a una cosa, però perquè en passi una altra, almenys no critiquem l'alcalde d'Ascó.» Amb aquestes paraules, Poblet va acusar Montilla de fer un doble joc i d'avalar en el fons la possibilitat que l'MTC s'instal·li a Catalunya. En cas contrari, li va demanar que actuï amb determinació: «Si aquesta és una qüestió que és tan important per al país o no la pot decidir només un municipi, el govern s'ha de definir més clarament, cosa que no ha fet.» «Si el país creu que això no és bo, Catalunya té un cap: que actuï», va concloure el dirigent vila-secà, futur candidat de CiU per Tarragona a les eleccions al Parlament, que no veu suficient que el President hagi enviat una carta al ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, per expressar-li el rebuig del govern català.

En declaracions a El Punt, Poblet fins i tot va retreure a Montilla que fins ara l'únic que ha fet, al marge del discurs opositor de les últimes setmanes, és haver iniciat l'expedient de l'MTC quan ell era ministre d'Indústria.

A més a més, Poblet va defensar amb contundència l'actuació de l'alcalde convergent d'Ascó, Rafel Vidal: «Si ell creu que és bo per al poble i el ple municipal hi ha votat a favor, només faltaria que posem en dubte l'autonomia dels municipis», va expressar.

Sobre el paper del seu partit, Poblet també en va defensar els colors: «CiU no governa i a més ja va manifestar-se en contra al Parlament i ha expedientat l'alcalde d'Ascó, que ja és prou dur i de la qual cosa es desprèn que considerem que el tema és prou important, però governen uns altres.» Això sí, Poblet va reiterar que, com a president de la Diputació, amb tres centrals operant al territori, les comarques de Tarragona «ja han complert amb la quota d'instal·lacions que sovint ens preocupen».

Yebra, «insegur»

Per la seva banda, el president de la Junta de Castella-la Manxa, el socialista José María Barreda, afegeix ara més motius de rebuig a les candidatures de la seva regió. Barreda va dir que no vol que l'MTC s'instal·li a Yebra (Guadalajara) o a Villar de Cañas (Conca), dos dels competidors d'Ascó, per «raons de seguretat que ho desaconsellen». El president regional va dir que cap de les dues poblacions reuneix les condicions de seguretat que estableix el Consell de Seguretat Nuclear, com demostren «les inundacions o els moviments sísmics de Yebra».

Moció a la Palma contra el magatzem

L'Ajuntament de la Palma d'Ebre va aprovar dijous en un ple extraordinari una moció de rebuig a la possible ubicació a Ascó del magatzem de residus nuclears, en contra de la posició favorable defensada obertament pel seu alcalde, el convergent Gil Martí, en la passada assemblea de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC). De fet, tant l'alcalde com una altra regidora de CiU es van abstenir, però el més destacat és que els seus dos companys de grup van votar a favor de la moció impulsada pel PSC, que té tres regidors al consistori. Els socialistes, segons el seu portaveu municipal, Albert Miret, van demanar la convocatòria del ple «perquè quedés clara la posició del municipi», més enllà del suport transmès per Gil Martí a l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona