Economia

Trenta-quatre empreses gironines, a Alimentària

Les firmes gironines presenten les seves darreres novetats o projectes a la fira del sector alimentari

Reconeguts xefs també hi faran tallers magistrals

Trenta-quatre empreses gironines participen a la 22a edició de la fira Alimentària, que el proper dilluns, 16 d’abril, obrirà les portes. La majoria de les empreses hi presenten les darreres novetats, ja sigui a través de productes com de projectes. Així, per exemple, l’empresa La Selva, de Campllong, té previst anunciar-hi dilluns un projecte de col·laboració conjunta amb la gallega Coren. També hi seran presents Casademont, que des de l’estiu forma part del Grup Empresarial Costa i que a Alimentària presentarà la seva aposta pels productes bio i els Fuetis, barretes d’embotits amb una àmplia gamma de sabors que incentiven el consum de porc com a snack.

A Alimentària, però, també hi seran presents tres empreses gironines del sector ecològic: Biospirit (de Granollers de Rocacorba), la mel de José Alberto Mesanza de Sant Feliu de Buixalleu i Vins de Taller, de Siurana de l’Empordà.

Altres empreses gironines que s’esperen a Alimentària són Gastrohub, Agrienergia, Aigües de Salenys, Anxoves de l’Escala, Anxoves El Xillu, Artigas Alimentària, Cárnicas Vall de Bas, Chabas Frío, Xocolates Torras, Alma Teas & Herbal Infusions, Collverd, Comercial CBG, Comercial Masoliver, Congelats Olot, Jumi, Embotits Casolans Colell, Sistemes d’Embalatge, Exclusivas Licoreras y Vinícolas, Frigorífics de l’Empordà, Frigorífics Ros, Friselva, Frit Ravich, Gelato Manufacturing, Grup Distr. Costa Brava, Inpanasa, J.Estela Riera, Miquel Alimentació Group, Noel Alimentària, Promolac, Roca 1927 grup carni, Studio Pizza i l’empresa de galetes Trias.

Tallers magistrals

Alimentària també inclou una sèrie d’activitats, entre les quals hi ha previst el taller magistral de Paco Pérez, el xef del restaurant Miramar de Llançà, que dimarts tractarà sobre manipulacions creatives de l’entorn. Pérez també participarà en un maridatge amb caves. La xef del restaurant Les Cols d’Olot, Fina Puigdevall, també farà un taller a Alimentària en el qual parlarà del concepte de Les Cols, on es representa la perfecta sinergia entre la subversió contemporània i el respecte mediambiental.

A Alimentària també hi serà present el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, que organitza un taller amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats que té el producte pesquer proper als punts de consum per introduir-se com a matèria primera de les cuines de col·lectivitats.

LA DATA

16.4.2018
Dia
que comença la 22a edició de la fira Alimentària, que s’allarga fins al 19 d’abril al recinte de Fira de Barcelona.

LA XIFRA

34
empreses
gironines participen en la fira, que també inclou les ponències de reconeguts xefs gironins.

La importància del tap de suro

L’Institut Català del Suro (ICSuro) juntament amb l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (Aecork) també seran presents a Alimentària amb una conferència sobre comunicació en el món del vi. La ponència tindrà lloc dins el saló Intervin i anirà a càrrec de Rodolfo Castro Galiana, doctor en periodisme, MBA per la IE Business School, empresari i autor del llibre La comunicación del vino. En aquesta xerrada, l’autor donarà les claus perquè qualsevol celler pugui implementar estratègies de comunicació que s’adaptin a la seva dimensió i parlarà de com el tap de suro pot ser un element més de comunicació per al celler, ja que el pot ajudar a diferenciar-se en mercats com els Estats Units o la Xina, on els vins tapats amb suro natural es consideren de millor qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia