Economia

El sector turístic rosinc s’estructura en un ‘lobby’

L’Estació Nàutica i l’Associació de Comerciants es fusionen en un sol ens

Agrupen més de 200 empreses, amb un volum de negoci de 159 milions

Proposen 35 accions per potenciar Roses

Reorganitzar-se per crear un potent lobby empresarial al municipi i posar sobre la taula 35 accions per potenciar la destinació turística de Roses. Aquestes són les principals conclusions que el sector turístic de Roses ha fet públiques aquest cap de setmana passat, després de sis jornades de debat que s’han anat desenvolupant els darrers mesos amb la participació de 350 empresaris i 17 ponents de primer nivell.

Una de les principals accions que es proposa és impulsar un canvi de model associatiu per tal de crear un gran lobby empresarial i reforçar la participació dins el mateix teixit empresarial: l’Estació Nàutica i l’Associació de Comerciants formaran un sol ens molt més potent, amb diferents taules de treball sectorials (gastronomia, mobilitat, comerç, allotjament, i activitats, oci i natura) .

Actualment l’estació Nàutica i l’Associació de Comerciants de Roses agrupen més de 200 empreses, amb un volum de negoci de 159 milions d’euros (representa el 37% del total de la facturació de les empreses del municipi) i feina per a 1.480 persones (representa el 48% del total de les empreses de Roses).

Sis grans àmbits

Les accions que es proposen es divideixen ens sis àmbits. En el de la gastronomia es proposa la creació d’un segell de qualitat gastronòmica Empordà, una jornada temàtica entorn del peix, l’impuls d’experiències turístiques al voltant dels productors i productes locals de qualitat i dur a terme accions de formació específica entorn de l’Escola d’Hostaleria. En l’apartat gastronòmic també es veu el projecte del nou Bulli com un repte per al sector. En l’apartat del comerç, una de les prioritats és dur terme accions per posar fi a la problemàtica del top manta i contra la venda d’articles falsificats; també es proposa un pla d’usos del comerç i un pla de formació comercial, entre altres actuacions. En l’àmbit de l’allotjament es proposa un servei d’habitatge per a treballadors temporals i un pla de formació del personal dedicat a l’allotjament, un inventari d’habitatges buits, la categorització d’HUTS i apartaments turístics, el suport en el control de l’oferta d’allotjament il·legal i un programa de sostenibilitat dels allotjaments.

Pel que fa a la mobilitat, es proposa una revisió del model de gestió de les zones blaves, que es dissenyi un sistema d’accés a platges i espais naturals i una ruta de mobilitat elèctrica, entre altres qüestions.

Quant a les activitats, l’oci i la natura, es proposa la participació a la junta rectora del parc natural del cap de Creus i capitalitzar la porta d’entrada al cap de Creus, un programa empresarial d’activitats anuals, la creació de productes entorn d’experiències, la revisió dels serveis en les rutes turístiques i una proposta d’activitats al port. A més, hi ha diverses accions transversals que també es consideren, com ara integrar el nou ens en el futur centre tecnològic d’innovació turística i social de Roses, i dissenyar un pla de transició energètica.

Totes aquestes propostes es vas presentar en un acte a l’hotel Terraza de Roses presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que va elogiar “l’enfocament encertat i rigorós del projecte”. A l’acte, també hi va assistir l’alcaldessa, Montse Mindan, el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, i la vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Girona, Lídia Vidal.

“Ara, el nostre gran desig és que les propostes es puguin fer realitat el més aviat possible perquè Roses continuï essent una de les destinacions turístiques més importants del país”, va dir Miquel Gotanegra, de l’Estació Nàutica.

LA FRASE

Els empresaris de Roses ens unim i ens posem a treballar conjuntament per una reflexió profunda
´
Miquel Gotanegra
president de l’Estació Nàutica i de l’Associació de Comerciants

Premis Arjau als emprenedors pioners de Roses

Coincidint amb la Festa del Mar aquest passat cap de setmana s’ha lliurat a Roses la cinquena edició dels premis Arjau en reconeixement de la tasca duta a terme per persones relacionades amb el municipi i que han destacat per la seva trajectòria de referència. Els llorejats del 2019 són Marta Espigol i Ricardo Roig , fundadors del Nautic Center; Joan Viñas, que al capdavant del restaurant La Llar va ser pioner en l’excel·lència gastronòmica a Roses; Harry Pahl, que va arribar a Roses procedent d’un petit poble del sud d’Alemanya per treballar de cap de cuina al restaurant Die Insel i que no va trigar gaire a ser-ne el propietari; Antonia Danés i Salvador Ribera , impulsors de Calçats Dari, que van ser uns autèntics emprenedors quan el 1965 van obrir una botiga que evolucionaria en l’actual comerç especialitzat en calçat de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia