Economia

CaixaBank emet un bo en la línia dels ODS defensats per les Nacions Unides

Finançarà projectes contra la pobresa i de creació de treball en zones deprimides de l’Estat

L’emissió té un valor de 1.000 milions i venç a cinc anys

CaixaBank va anunciar ahir l’emissió d’un bo social que dona suport als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. L’entitat, que és pionera a l’Estat espanyol en aquesta iniciativa, ja que de moment és l’únic grup financer de l’Íbex 35 que ha fet una emissió de bons d’aquestes característiques, ha cobert amb escreix l’oferta de 1.000 milions d’euros amb un venciment a 5 anys en format de deute sènior no preferent, amb l’objectiu de facilitar el finançament d’activitats que contribueixin al desenvolupament econòmic i social. L’èxit de la iniciativa es reflecteix en la demanda, que ha assolit els 2.250 milions d’euros. Concretament, amb aquesta primera tongada es finançaran préstecs per lluitar contra la pobresa, pel treball digne i la creació de llocs de treball a les zones més desfavorides de l’Estat.

Crèdits de MicroBank

Aquesta emissió, sobre la qual el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, va subratllar que “confirma el compromís de l’entitat amb els reptes econòmics i socials actuals”, inclourà préstecs concedits per MicroBank a persones o famílies amb una suma d’ingressos disponibles que sigui igual o inferior a 17.200 euros, amb l’objectiu de finançar necessitats diàries com ara despeses en salut, educació o reparacions a les llars i vehicles. El bo també es destinarà a finançar crèdits atorgats a autònoms, microempreses i pimes dels territoris amb un PIB per càpita més baix o amb taxes de desocupació més altes.

Actualment, gairebé 83.000 préstecs compleixen amb els estrictes criteris d’elegibilitat definides per CaixaBank per impulsar la creació de llocs de treball a les zones esmentades. D’aquests, un 75% corresponen a autònoms que no disposen de garanties o avals. El preu del bo s’ha fixat en 113 punts bàsics sobre el midswap i el cupó ha quedat establert en el 0,625%. Els bancs col·locadors d’aquesta nova emissió han estat ABN, Bank of America ML, Credit Agricole, la mateixa CaixaBank i HSBC.

El mes d’agost passat, CaixaBank ja va publicar en el seu web corporatiu el marc per a l’emissió de bons verds, socials i sostenibles en suport als ODS de les Nacions Unides. El marc, conegut com Framework en el mercat, va obtenir la verificació de Sustainalytics. A més, l’entitat va fer una campanya itinerant per diferents ciutats europees per presentar als inversors institucionals aquest marc.

Contra les desigualtats

Pel que fa als ODS de l’ONU, es tracta d’una llista de disset objectius que es van posar en marxa el 2015 per al compliment de l’Agenda 2030 de l’organisme internacional. Pel que fa a la implicació de CaixaBank, l’entitat centra la seva acció amb més intensitat en dotze d’aquests disset objectius. Entre ells, assumeix com a prioritaris la lluita contra la pobresa, la generació de treball i el creixement econòmic, i, com a destacats, el canvi climàtic, la igualtat de gènere, la producció i el consum sostenible i la indústria, innovació i infraestructura, a la vegada que busca donar suport a projectes amb els quals es pugui promoure la salut, l’educació, l’energia neta i la pau, entre d’altres.

LA XIFRA

2.250
milions d’euros
ha estat la demanda inicial que han tingut els bons de l’emissió de CaixaBank.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia