Economia

Proposen un sou mínim al país de 1.320 euros

La xifra, plantejada per la Intersindical, equival al 60% del salari mitjà a Catalunya

Partint de la premissa inicial que aquí el cost de la vida és un 30% més elevat que a la resta de territoris de l’Estat, la Intersindical-CSC ha plantejat que el salari mínim a Catalunya sigui substancialment més alt que els 900 euros que ara estan establerts. Per ser més exactes, els càlculs que fa el sindicat, i que s’han fet a partir de recomanacions d’organismes internacionals com ara l’ Organització Internacional del Treball (OIT) , són que aquesta remuneració s’hauria de situar en els 1.320 euros mensuals, una xifra que correspon al 60% del sou mitjà del país. “Reclamem la fixació de salari mínim per sobre de 1.300 euros complint els estàndards internacionals”, va asseverar ahir, al respecte, el portaveu i vicesecretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, durant la presentació de la proposta. “No es pot viure amb el mateix en una part de l’Estat que en una altra” hi va afegir la secretària de la coordinació interna del sindicat, Núria Ferrandis, per justificar la necessitat d’aplicar aquest mecanisme de correcció territorial.

L’organització també sosté que els còmputs que està fent la Generalitat per fixar una salari propi no seria d’obligat compliment per a totes les empreses, a diferència del que passa amb el de rang estatal. L’argument és que l’executiu català no té competències en aquest àmbit i, per això, sindicats i patronals l’haurien d’establir de manera voluntària mitjançant la negociació col·lectiva i convenis d’àmbit català.

“La Generalitat necessita un pressupost”

Durant la roda de premsa d’ahir en què van llançar la proposta de sou mínim, la Intersindical-CSC va aprofitar per reclamar que la Generalitat “necessita un pressupost aprovat”, alhora que també va instar a aplicar un conjunt de mesures en la confecció d’aquests comptes per aplacar les desigualtats. Entre aquestes, hi hauria la rebaixa de l’IRPF a les rendes més baixes, un increment “a les més elevades”, a més de recuperar impostos “anul·lats per l’Estat”. Preguntat per si planteja noves convocatòries de vaga com ara la del dia 18, Sergi Perelló va recordar que aquestes “s’han de contextualitzar” i que avaluaran fer-ne una altra “en funció dels esdeveniments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia