Economia

El Grup Cañigueral invertirà 35 milions a la planta de Vilamalla

Provenen d’un “préstec sostenible” que té per objectiu optimitzar i millorar la instal·lació en temes ambientals

El grup gironí Cañigueral, hòlding que opera sota la marca Costa Brava Mediterranean Foods, ha tancat un acord amb el banc BBVA per a un préstec de 35 milions d’euros, amb l’objectiu d’optimitzar la planta de Vilamalla de la companyia càrnia. El finançament servirà perquè la planta s’adapti als “més alts estàndards de sostenibilitat”. El préstec es destinarà a processos d’especejament, emmagatzematge i congelació, centrats en solucions tecnològiques 4.0, que, segons l’empresa, suposen optimitzacions mediambientals. També s’espera que la inversió cobreixi les necessitats de creixement de la companyia.

L’acord entre les dues entitats s’ha fet a través de la subsidiària Frigorífics Costa Brava i representa un finançament bilateral sota el format préstec ESG-linked. El format incentiva el compromís dels prestataris amb la sostenibilitat de la seva companyia. Això s’aconsegueix lligant el tipus d’interès del préstec amb l’evolució dels paràmetres de sostenibilitat de l’empresa. D’aquesta manera, si es produeixen millores de la sostenibilitat, es redueix el tipus d’interès del préstec. Per garantir un bon seguiment d’aquesta millora, un consultor de sostenibilitat independent emetrà un informe anual analitzant l’acompliment del Grup Cañigueral en qüestions ambientals.

El Grup Cañigueral, nascut a Girona, és present en uns 50 països i exporta un 70% de tots els seus productes. Amb aquesta inversió de caràcter sostenible l’empresa catalana espera continuar creixent com fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia