Economia

Es preveu vorejar el 100% d’ocupació la nit de Cap d’Any

Aquesta setmana de Nadal també s’augura una gran afluència de visitants a les comarques interiors

La Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines preveu que durant la setmana de Nadal s’assoleixi una ocupació turística del 80% a l’interior de la demarcació, i la nit de Cap d’Any el percentatge serà del 97% al Ripollès i a la Cerdanya. Per contra, la setmana de Reis, del 2 al 6 de gener, s’espera que hi hagi menys gent a causa que la majoria dels hotels tanquen per vacances durant aquestes dates. Tot i això, aquesta setmana de Reis, s’augura una ocupació del 70% a la Cerdanya i el Ripollès i del 50% a la Garrotxa. Al litoral, on només hi ha entre el 20% i el 30% dels establiments oberts, esperen una ocupació d’entre el 60% i el 70%. Per Cap d’Any, en canvi, l’ocupació seria més alta, i vorejaria el 95% a l’Alt Empordà, la Costa Brava centre i la Costa Brava sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i el seu entorn, les dades que ha facilitat la federació d’hostaleria són del 60% de places hoteleres ocupades durant la setmana de Nadal i del 80% la nit de Cap d’Any.

Reserves

Aquestes dades, segons avança la federació, estan subjectes als canvis que puguin generar les reserves de darrera hora. Expliquen que la majoria d’estades per aquestes dates són d’entre dues i tres nits i que els dies amb més ocupació seran aquest divendres i el dimarts 31 de desembre. I el perfil del turista és, majoritàriament, parelles i famílies catalanes.

Pel que fa al sector de la restauració, també hi ha bons auguris d’ocupació i els dies amb més reserves seran el 28 i 31 de desembre i l’1 de gener. Pel que fa als preus dels menús de Nadal i Sant Esteve, oscil·len entre els 19 i els 23 euros. Per Cap d’Any ja s’enfilen entre els 80 i els 100.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia