Economia

Puratos inverteix vint milions en dos anys a la planta de Sils

L’empresa, dedicada a la producció de matèries primeres del sector del pa, la pastisseria i la xocolata, inaugurarà els pròxims mesos un nou magatzem automatitzat i un gran parc de plaques solars

Fins a vint milions d’euros, la meitat dels quals són per a un magatzem automatitzat intel·ligent de 10.000 palets que s’inaugurarà els pròxims mesos. Aquesta és la inversió que la multinacional centenària d’origen belga i líder mundial en la producció de matèries primes de fleca, pastisseria i xocolata haurà fet en el bienni 2019-2020 a la seva seu i planta a Sils. A banda dels deu milions en el magatzem, la resta d’inversió es reparteix entre una nova línia de soft grains (tres milions), la duplicació de la producció de masses mare líquides actives (quatre milions) i la inversió d’un parc de plaques solars de quatre gigawatts que permetrà de proveir el 30% de les necessitats elèctriques de la fàbrica de Sils, que es convertirà en el parc més important de la multinacional, present en 120 països. Les obres per fer aquesta important instal·lació ja estan en marxa i s’estan accelerant perquè pugui ser una realitat aquest estiu mateix. Però a més, la firma també preveu en la proposta del pla director 2020-2025 una inversió de 20 milions més en la mateixa planta per diferents projectes, com ara una nova línia de margarina, una tercera ampliació en les masses mare i més plaques solars, entre altres actuacions.

Puratos Iberia, que a banda de la seu de Sils té centres també a Riudarenes i Sintra (Portugal), té 550 treballadors, la majoria dels quals a Sils –vora 300– i entre el 2019 i el 2020 ha contractat 64 persones, 40 de les quals a la planta de Sils. “El 2019 ha estat un bon any”, afirma el director general de Puratos, Jorge Grande, que insisteix en l’estabilitat del sector a l’hora de fer balanç i reconèixer que hi ha hagut un increment del 7% pel que fa als quilograms de producte venut, que l’any 2018 es van situar en 120 milions.

El creixement tant en producció com en facturació –el 2018 va ser de més de 200 milions d’euros– s’explica sobretot per l’aposta per la innovació i els productes de salut i benestar. “Com a empresa, la nostra motivació és interpretar els interessos dels consumidors per fer productes per als nostres clients”, explica Grande, que recorda que aquests són des d’artesans, passant pel món industrial i supermercats, fins a arribar al canal horeca i el food service. En aquest sentit, és fonamental l’estudi mundial Taste Tomorrow, amb 14.000 consumidors, 80 foodies i 40 països, sobre les tendències del consumidors en un futur. “Les tendències són molt globals i estan més lligades als canvis generacionals que a la geografia. És clar que hi ha un esforç de tota la gent per preocupar-se més per l’estil de vida. La frase, “som el que mengem” cada cop està més interioritzada”, diu Grande.

LA FRASE

Jo sempre dic que hi ha una revolució en el món de la forneria
Jorge Grande
Director general de Puratos

LA XIFRA

300
Persones
aproximadament treballen a la planta de Puratos a Sils, la principal del grup a la península.

Celebració del centenari de Puratos Grup

Puratos Iberia (1963) forma part de Puratos Grup, creat a finals del 1919, de manera que enguany celebrarà el seu centenari. De propietat familiar i amb seu a Bèlgica, té 9.000 treballadors.

Les masses mare, clau en el creixement de Puratos

Explica Jorge Grande que el 2010 va sorgir la idea que portaria a inaugurar dos anys més tard la planta de masses mare a Sils, pionera en el grup. “Ja teníem la visió que les masses mare serien fonamentals”, afirma abans de recordar que després el grup va apostar decididament per les masses mare i es va crear una biblioteca de masses mare a la planta de Sankt-Vith, a Bèlgica, que en preserva i en té catalogades aproximadament 120.

Talent jove i innovació, part de l’estratègia de Puratos

Atraure talent jove és també una prioritat a Puratos i per això té signats acords amb diverses universitats catalanes per pràctiques i treballs de recerca entre els estudiants. De fet, Puratos té centres d’innovació en forneria, pastisseria i xocolata , com també aules de formació i seminari. Actualment té vint investigadors per desenvolupar les fórmules i 40 assessors tècnics que permanentment fan formació als seus clients. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia