Economia

Els graduats en FP pateixen quatre vegades menys d’atur

L’àmbit industrial és el que ofereix millors sous, segons un estudi

Els graduats en cicles de formació professional a Catalunya tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior que la mitjana de joves de Catalunya.

En els nou mesos després de graduar-se, els graduats superiors en FP desocupats són un 8,88% i els graduats mitjans representen un 8,13%, molt lluny de la mitjana d’atur dels joves catalans, que se situa en el 30,4%.

Aquesta és la principal conclusió de l’estudi Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2019, un treball que analitza la situació laboral i formativa dels graduats el 2018 en ensenyaments professionals, enquestats entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis. L’informe ha estat elaborat conjuntament pel Departament d’Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya.

El nivell de desocupació és menor a la mitjana d’atur de Catalunya (11,60%) en tots els ensenyaments analitzats de la formació professional, excepte els programes de formació i inserció –adreçats a joves que han deixat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu. L’atur també és menor en totes les franges d’edat, per als joves dels 16 als 19 anys és del 6,34%, i en les persones majors de 30 anys se situa en el 10,49%.

Per sectors, l’estudi evidencia que els graduats en cicles de l’àmbit industrial tenen més possibilitats de trobar feina i d’aspirar a sous més alts. En el sector industrial, les famílies de grau mitjà amb més inserció pertanyen al cicle d’indústries extractives (95,24%), i pel que fa al grau superior, són instal·lació i manteniment (80,06%), fabricació i mecànica (76,36%), electricitat i electrònica (76,03). Pel que fa a la remuneració econòmica, si en el conjunt global dels graduats d’FP un 33,08% cobren més de 1.200 euros mensuals, en l’àmbit industrial el percentatge puja fins el 57,04%.

Una altra conclusió és que els graduats en ensenyaments professionals tenen més continuïtat formativa, amb un 53,28% d’alumnes que continuen estudiant.

Pel que fa als diferents canals per obtenir feina, la primera via és l’empresa en pràctiques, amb un 27,46% en el cas dels ocupats de grau mitjà i un 25,52% dels de grau superior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona