Economia

Calviño resta importància a la rebaixa en les previsions de l’FMI: “Està en la línia de la d’altres organismes”

La vicepresidenta d’Afers Econòmics demana “flexibilitat” a Brussel·les per fer compatible la reducció del dèficit i el deute amb el creixement

L’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, avisa al govern espanyol que haurà de “mirar” les “conseqüències” de l’augment de la despesa pública

La vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha restat importància a la rebaixa fins al 1,6% del creixement econòmic que el Fons Monetari Internacional (FMI) preveu per a l’economia espanyola per al 2020. “Està en la línia de la d’altres organismes”, ha dit Calviño en una atenció als mitjans abans de reunir-se amb els seus homòlegs europeus a Brussel·les.

Segons la vicepresidenta d’Afers Econòmics, “l’ajust més elevat” previst per l’FMI s’explica perquè és la primera vegada que l’organisme té en compte la nova metodologia de càlcul de l’INE. Pel que fa als pressupostos de l’Estat, Calviño ha demanat “flexibilitat” a Brussel·les per fer compatible la reducció del dèficit i el deute amb el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

En reunions amb els vicepresidents de la Comissió Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis i el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, Calviño els ha traslladat que el govern té un “clar compromís” per reduir el dèficit i el deute “el més ràpidament possible”. Amb tot, ha demanat “flexibilitat” perquè aquests objectius puguin ser compatibles amb el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.

Segons ha explicat Calviño, des de la Comissió no li han exigit presentar un pressupost, però sí que els ha expressat la voluntat de “procedir com abans millor” per tenir uns comptes, així com la intenció de tenir un “diàleg constant” amb la Comissió sobre el pressupost.

Per la seva banda, l’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha avisat al govern espanyol que haurà de “mirar” les “conseqüències” de l’augment de la despesa pública. “Compartim l’objectiu general del govern espanyol de treballar per una economia sostenible en l’àmbit social i mediambiental. Evidentment, haurem de mirar les conseqüències de la despesa pública que hi ha en el programa de govern”, ha dit Gentiloni, que ha qualificat el primer contacte amb la vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, de “molt positiu”. En l’arribada a l’Eurogrup a Brussel·les, Gentiloni ha celebrat que hi hagi un govern a Espanya amb “plens poders pressupostaris”, així com “l’actitud de diàleg molt positiva” de Calviño.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona