Economia

El Port de Tarragona fa un resultat històric

La infraestructura va tancar el 2019 com el millor any de l’última dècada

El Port de Tarragona va tancar el 2019 amb uns ingressos de 57,65 milions d’euros, la millor facturació de la infraestructura en l’última dècada, i un tràfic de 33,3 milions de tones, un 2,8% més que l’any anterior. “Són uns resultats molt bons que ens permeten afrontar els projectes de futur sabent que tenim un port ben sòlid”, va assenyalar ahir el seu president, Josep Maria Cruset, durant la presentació de les xifres de l’exercici. Cruset va indicar, a més, que, sense l’aturada de l’activitat que va comportar la riuada del Francolí de l’octubre, es podria haver superat el rècord de 34 milions de tones del 2017. Malgrat tot, Cruset va destacar que els bons resultats dels tràfics estructurals –entre els quals destaca el rècord històric en el de petroli– i la diversificació els permeten compensar la progressiva davallada del tràfic de carbó, de només 2,3 milions de tones, després que en anys previs la mitjana anava dels 3 als 6 milions de tones. En el cas del cru, el tràfic va pujar fins a 9,72 milions de tones (9,6 el 2018), però els increments també es van produir en altres granels líquids, com ara la benzina, amb mig milió de tones més que en anys de rècords previs. També es van superar tots els resultats de la dècada en el cas dels vehicles que arriben per via marítima i en el d’animals vius, mentre que s’hi van registrar descensos en productes afectats per les fluctuacions dels mercats com ara la pasta de paper o la fruita.

Per Cruset, el tràfic de contenidors és “la gran oportunitat de futur” gràcies a les noves infraestructures.

Consolidació del projecte de creuers

El Port de Tarragona va fer també rècord de creueristes, amb 128.000 passatgers, gairebé 30.000 més que el 2018. Cruset va explicar que “s’han superat en un 30% les xifres de l’any anterior” i que això “situa la temporada 2019 com la millor de la història del Port”. El volum de creueristes es va assolir gràcies a l’augment d’un 5% del nombre d’escales, que va passar de 57 a 63, però sobretot per l’arribada de vaixells amb més capacitat en passatgers. Cruset va destacar que la valoració global de la destinació Tarragona-Costa Daurada, per part dels passatgers, és d’un 8,9, vorejant l’excel·lent, i que un 94,2 % dels enquestats recomanaran Tarragona a familiars i amics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia