Economia

La Generalitat es reunirà amb els sindicats la propera setmana per explicar les gestions per a la continuïtat de Nissan

La consellera Àngels Chacón explica que s’està comunicant a l’empresa un pla elaborat conjuntament amb l’Estat

El Departament d’Empresa i Coneixement i el de Treball es reuniran la setmana que ve amb els sindicats per explicar-los quines accions s’estan duent a terme per garantir la continuïtat de la planta de Nissan a Barcelona.

En roda de premsa, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha indicat aquest dijous que estan treballant “amb discreció” però que “els deures estan fets”. Així, ha assegurat que s’ha elaborat un pla conjuntament amb el Ministeri d’Indústria que s’està presentant a la multinacional per exposar-los els atractius que continua tenint Catalunya per a la seva activitat.

Amb tot, Chacón ha reiterat que cal ser conscients que la decisió “no depèn” de les administracions sinó que es prendrà al Japó.

Chacón ha assegurat que hi ha “contacte permanent” amb la direcció de Nissan a l’Estat, a Europa i al Japó. No ha volgut concretar però quina és la proposta que s’ha fet a la multinacional japonesa i s’ha limitat a assegurar que es descriurà “en el seu moment”. Sí que ha afirmat que es poden oferir una sèrie d’ajuts, “segons marca la normativa estatal i europea”, però ha afegit que el més important és oferir l’ecosistema que hi ha a Catalunya per a la indústria.

D’altra banda, Chacón ha afirmat que hi ha hagut “sintonia total” a l’hora de treballar la proposta amb el Ministeri, ja que “per damunt de tot” preval el manteniment dels llocs de treball. “Les administracions el missatge el tenim claríssim”, ha declarat. Tot i això, ha reconegut que la decisió no depèn ni de les administracions ni dels diners que s’hi aboquin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia