Economia

Societat

Un esperit efímer i positiu

El Tech Spirit, impulsat per suplir el MWC, tanca la primera i única edició amb més de 7.000 visitants i supera de llarg les previsions inicials

L’emprenedoria local mostra una bona salut i pot ser un referent mundial, segons Engel

Una de freda i una de calenta en la setmana del no Mobile World Congress. Sense l’aquelarre telefònic a la ciutat, l’amenaça del coronavirus ha esdevingut finalment una realitat, però el sector emprenedor local, aliè a l’epidèmia, ha demostrat una gran empenta i capacitat de reacció. L’organització del Tech Spirit, que va arrencar amb dubtes i reciclatge d’actes i que ahir va abaixar el teló, ha resultat tot un encert que ha acabat superant les expectatives inicials dels organitzadors.

Unes 7.000 persones han passat per la Llotja de Mar durant l’esdeveniment impulsat per Barcelona Tech City i altres entitats i administracions. Aquestes dades superen de llarg les previsions inicials i demostren, a ulls del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, que Barcelona té “una comunitat emprenedora entusiasta”. El Tech Spirit, que ja és història perquè va néixer amb l’única vocació de suplir l’absència ocasional del MWC i el Four Years From Now (4YFN), ha reunit empreses emergents capdavanteres i inversors, i també ha permès fer un panorama sobre l’escenari tecnològic català i reflexionar sobre l’emprenedoria.

Una de les xerrades més seguides va ser la del professor de la Universitat de Berkeley i veterà de Silicon Valley, Jerome S. Engel, que va augurar que, si Barcelona manté l’acceleració de les start-up, estarà en condicions de situar-se al podi de les ciutats amb millors ecosistemes d’emprenedoria durant 50 anys. “La ciutat viu un gran moment i ja és un centre d’emprenedoria excel·lent. Si continua així, pot estar en el Top 5 de capitals tecnològiques”, va dir tot instant els actors de l’ecosistema emprenedor a fer un esforç per “escalar” cap a un nivell superior. Tot i això, Engel sosté que Barcelona ha passat al davant de ciutats com ara Madrid i Londres, a la qual preveu que deixarà encara més enrere pels efectes del Brexit.

El Tech Spirit també va dur a Barcelona representants d’Uber i Cabify, un fet que va dur els taxistes barcelonins a amenaçar de fer una protesta que finalment no es va concretar. El vicepresident de dades de Cabify, Carlos Herrera, va defensar en la seva ponència que la plataforma “vol construir una societat millor” a partir de l’ús de la tecnologia, gràcies a augmentar l’ocupació dels vehicles i duplicar la productivitat per hora treballada. Sobre el futur de Cabify, Herrera va admetre que, en tractar-se d’una empresa emergent, no sap si continuarà existint d’aquí a tres anys, però sí que té la certesa que el servei com a tal “no se n’anirà”.

En la jornada d’ahir, el focus d’atenció va ser una tecnologia emergent com és el Blockchain. Les empreses catalanes que s’hi dediquen facturaran més de 60 milions d’euros en cinc anys, segons les previsions del govern. De moment, hi ha 90 companyies catalanes relacionades amb aquesta tecnologia amb un volum de negoci de 9 milions d’euros l’any. Així ho va assegurar el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat, Daniel Marco, en la inauguració de la jornada Blockchain Spirit. Segons Marco, Catalunya no ha de ser només “usuària” sinó “generadora” d’una tecnologia que “canviarà la governança d’internet” i donarà “més poder al ciutadà amb el control de les dades”.

Diners encara per a estona
Catalunya trigarà 10 o 15 anys a ser com Suècia, on més del 80% de les transaccions econòmiques són digitals. Actualment, més de la meitat dels pagaments es fan en efectiu, segons va explicar Eloi Noya, director de l’àrea d’innovació de l’Institut d’Estudis Financers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA