Economia

El govern espanyol es podria plantejar endurir les mesures de confinament

La ministra Montero deixava oberta la possibilitat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres quan ha respost als periodistes que el govern espanyol “prendria les mesures que siguin necessàries quan arribi el moment i els experts ho aconsellin”

El govern espanyol estaria estudiant endurir les mesures de confinament amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Aquestes mesures, que serien decidides pel ministeri d’Indústria encapçalat per la ministra María Reyes Maroto, podrien suposar de fet el tancament de tota l’activitat productiva del país i afectarien genèricament la indústria, la construcció i les fàbriques.

Aquest divendres a la tarda, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha estat preguntada pels periodistes per les mesures que havia adoptat el govern espanyol amb motiu de la pròrroga de l’estat d’alerta decretat fa dues setmanes per fer front al coronavirus. La ministra ha contestat que el govern no havia introduït cap mesura addicional en aquest sentit. Montero ha tornat a estar qüestionada sobre aquest tema i per una possible limitació als moviments dels professionals del periodisme.

Arribats a aquest punt, la ministra ha explicat que no hi ha cap intenció de fer cap limitació, però que si arriba el moment i els experts ho aconsellen, el govern adoptaria les mesures que cregui necessàries. D’aquesta manera, la ministra negava l’adopció de mesures més restrictives per poder fer front al coronavirus, però al mateix temps deixava la porta oberta a adoptar aquestes mesures en qualsevol moment.

En aquest sentit, la SER ha informat que un esborrany d’aquesta decisió “ja ha estat redactada” i que només es mantindrien oberts tres sectors d’activitat. El primer d’ells correspondria al sector primari que comprèn el cultiu, la pesca, la ramaderia, o l’agricultura. El segon seria el del sector tèxtil, que estaria encaminat a la confecció de material de protecció per al personal sanitari. El tercer grup correspondria a aquelles empreses amb capacitat per a la fabricació de productes químics farmacèutics o equipaments que puguin ser utilitzats per al subministrament mèdic o terapèutic.

Segons la informació de l’emissora, aquest pla de contingència deixaria oberta la possibilitat de flexibilitzar o endurir encara més les mesures adoptades modificant o suprimint alguna de les activitats enumerades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia